Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, despre bărbatul care a murit în timp ce era imobilizat de poliţişti: „Vă ajunge, ce mai vreţi?“

20
17 Apr 2021 11:29:17
Autor: Denis Grigorescu
Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a preluat cercetările, însă purtătorul de cuvânt Cătălin Arsene s-a dovedit foarte irascibil când i-am cerut informaţii FOTO: Denis Grigorescu
Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a preluat cercetările, însă purtătorul de cuvânt Cătălin Arsene s-a dovedit foarte irascibil când i-am cerut informaţii FOTO: Denis Grigorescu

A făcut ocolul ţării vineri, 16 aprilie, cazul bărbatului de 63 de ani din Piteşti care a murit în timp ce era imobilizat de poliţişti. Am dorit să aflăm mai multe detalii legat de acest caz care a revoltat opinia publică, însă Cătălin Arsene, purtătorul de cuvânt al Parchetului Argeş, a dat dovadă de o lipsă totală de transparenţă.

În după-amiaza zilei de 16 aprilie, un bărbat în stare de ebrietate n-a vrut sub niciun chip să părăsească terasa unui local din Piteşti în care izbucnise un incendiu. Scos cu forţa de doi poliţişti şi trântit pe asfalt, omul a făcut stop cardio-respirator. A fost resuscitat, însă ulterior a murit.

I s-au efectuat manevre de resuscitare, însă echipajul medical care a intervenit la locul incidentului nu l-a mai putut salva.

Drept urmare, în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă, cercetările fiind preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Reporterul „Adevărul“ a dorit să afle mai multe detalii legat de acest caz de maxim interes public de la procurorul Cătălin Arsene, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. 

Numai că acesta a avut o atitudine extrem de irascibilă, refuzând vehement să comunice vreo informaţie, deşi lucrează la o instituţie publică, iar rolul său este, printre altele, de a asigura o comunicare fluentă cu mass-media. Iar când este vorba de un eveniment de anvergură naţională, informaţiile ce pot fi comunicate trebuie furnizate în timp util, la cald, nu după mai multe zile.

Oricum aveţi filmarea ce circulă în spaţiul public, vă ajunge”

Redăm mai jos atitudinea procurorului Cătălin Arsene legat de o solicitare de interes public. După ce reporterul „Adevărul“ s-a prezentat, l-a rugat să furnizeze câteva date legat de caz, întrebând dacă s-au încheiat audierile poliţiştilor. 

Reacţia procurorului Cătălin Arsene a fost una irascibilă, deşi nu îi fuseseră cerute informaţii clasificate, ci doar informaţii ce pot fi comunicate în spaţiul public. 

”Nu ştiţi că nu dau relaţii prin telefon? În afară de faptul că se efectuează cercetări, ce vreţi să vă spun? Nu vă spun altceva!”, a fost deranjat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. 

Reporterul „Adevărul“ a precizat că în acest caz nu este necesară o cerere pe Legea 544/2001 pentru a obţine câteva informaţii necesare şi elementare, pe care toată lumea le aşteaptă, numai că procurorul Cătălin Arsene a continuat pe acelaşi ton foarte iritat: ”Veniţi luni, vă prezentaţi, vă văd la faţă... Nu vă dau nicio relaţie decât dacă vă prezentaţi cu legitimaţia în mână! Oricum aveţi filmarea ce circulă în spaţiul public, vă ajunge”.

Vă mai recomandăm şi:

Un bărbat a refuzat să iasă dintr-un local în care izbucnise un incendiu. A murit după ce a fost evacuat forţat. Reacţia MAI VIDEO

Operaţiune de amploare într-o anchetă ce vizează o firmă cu activitate în domeniul protecţiei la incendiu


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Frodo
17.04.2021, 11:47:14

O problema fara rezolvare ca de obicei, daca il lasau sa crape ars in incendiu urlau toti ca de ce nu l-au luat de acolo, daca a crapat in timpul transportului iar urla toti la politie ca de ce a crapat in timpul transportului.

-4 (14 voturi)
Ludwig
17.04.2021, 11:48:51

Ala era atat de beat si atat de bolnav ca murea oricum. In buzunare i s-au gasit o gramada de medicamente ce le lua cu...bautura. Asa ce facem nu iti mai pune catusele politia ca sa nu mori...de bautura...

-5 (17 voturi)
Jason Bourne
17.04.2021, 12:01:51

Pana nu va merge lumea peste militie si sa-i faca una cu pamantu, nu se lasa jigodiile astea.

0 (8 voturi)
Stefan din Nord
17.04.2021, 12:08:30

L-au ,,salvat '' de un pericol mare impotriva vointei sale .

+1 (3 voturi)
Stan Toma
17.04.2021, 12:07:28

Se vede cum a fost ucis de politistul care l-a trantit cu capul de asfalt . Nu se vedea nici un incendiu sau slt.pericol . Este crima din exces de zel si prostie .

+2 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările