Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Poliţistul care a făcut dreptate fetei ce a suferit în tăcere. A prins un pedofil la trei ani de la comiterea faptei

3
28 Nov 2020 13:46:35
Autor: Denis Grigorescu
Gabriel P., poliţistul care l-a prins pe violatorul care a umblat liber trei ani FOTO: Poliţia Argeş
Gabriel P., poliţistul care l-a prins pe violatorul care a umblat liber trei ani FOTO: Poliţia Argeş

Timp de trei ani, un bărbat de 44 de ani care a violat o fetiţă de 10 ani a umblat liber. Fetiţa a fost prea şocată ca să reclame violul. Însă acum violatorul a fost prins de un poliţist destoinic, iar povestea a devenit virală pe pagina de Facebook a MAI.

Fata, acum ajunsă la vârsta de 13 ani, a mers pe 10 noiembrie cu tatăl ei la Poliţia Argeş ca să reclame violul comis de Constantin Geambaşu acum trei ani, însă nu mai avea speranţe că violatorul va fi prins, mai ales că trecuse atât de mult timp. 

Numai că Gabriel P., ofiţer cu experienţă de 10 ani în cadrul Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Argeş, a fost cutremurat de caz şi s-a ocupat ca un adevărat profesionist, reuşind să îl prindă pe violatorul pedofil după mai puţin de trei săptămâni - deşi cazul era unul foarte complex.

Iar povestea tulburătoare a acestui caz a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, strângând în mai puţin de 24 de ore peste 10.000 de aprecieri, comentarii şi distribuiri.

Iată ce au scris oficialii MAI:

Pentru Gabriel, era o zi obişnuită la birou, până când pe uşă a intrat un bărbat extrem de afectat, alături de fiica sa, care tremura şi nu se dezlipea de el.

- Bună ziua! Am dori să facem o reclamaţie, dar nu ştim cum să spunem, este cam ciudat şi nu ştim…

Gabriel i-a invitat să ia loc. Fetiţa era speriată, iar din experienţă Gabriel a intuit că fusese victima unei infracţiuni.

După două minute de tăcere, fetiţa a început să povestească în lacrimi:

- S-a întâmplat acum trei ani, când eu aveam 10, mami şi tati erau plecaţi din ţară. A venit la mine în cameră şi… de-abia acum am putut să spun ce am păţit. Îmi era foarte teamă. Şi acum îmi este…

În cei peste 10 ani în anchete penale, Gabriel s-a confruntat cu cazuri foarte grele, inclusiv omoruri, cu situaţii dramatice.

Cuvintele fetiţei însă l-au cutremurat. Era doar un copil, o mână de om care a suferit în tăcere şi în ruşine şi care timp de trei ani nu a avut curaj să spună prin ce a trecut.

Agresorul era un bărbat care lucra în curtea lor şi care avea acces în casă.

- Sigur nu va recunoaşte, a spus tatăl, a trecut prea mult timp, ne dăm şi noi seama, dar omul ăsta chiar trebuie să plătească pentru ce a făcut! Vă rog mult să faceţi ceva! Pentru noi şi poate pentru alţi copii…

- Vă promit că voi face tot ce îmi stă în putinţă să-l găsim şi să-l aducem în faţa instanţei!

Gabriel s-a mobilizat imediat. În astfel de cazuri, cea mai importantă componentă a anchetei este cunoaşterea amănunţită a suspectului. 

Aşa că, a pornit pe urmele lui. 

I-a aflat toate obiceiurile, i-a cunoscut familia, cercul de prieteni, cu cine şi cum interacţionează în timpul liber şi la serviciu, ba chiar şi ziua în care ia salariu şi viciile pe care-şi cheltuie banii. 

Au urmat apoi discuţii cu toate aceste persoane din anturajul bărbatului, pentru a-i afla vulnerabilităţile şi a-i destabiliza ”pilonii de încredere”. 

A fost muncă de investigaţie făcută ca la carte. Analizele şi expertizele de specialitate, realizate între timp, au strâns efectiv laţul în jurul suspectului.

Deşi la început acesta nu recunoştea nimic, susţinând că este o minciună de-a fetei, confruntat cu probele care-l contraziceau complet, suspectul… şi-a recunoscut fapta.

Sutele de ore de muncă, fler şi multă atenţie pe care Gabriel le-a investit în acest caz au fost răsplătite, ieri, de către instanţa de judecată: agresorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

“În fiecare moment al anchetei am avut în minte cuvintele fetiţei şi imaginea disperată a tatălui. Asta mi-a dat tăria de a nu renunţa şi de a nu evita nicio pistă. Iar satisfacţia de a şti că l-am închis pe acest individ este enormă!!” – aşa ne-a spus Gabriel când am vorbit despre caz. Îi simţeam îndârjirea şi tremurul în voce.

Gabriel lucrează în cadrul Serviciului Investigaţii Criminale - Compartimentul Omoruri din cadrul IPJ Argeş. Probabil că va mai avea de rezolvat încă multe astfel de cazuri, însă ştim că acesta îi va rămâne încă multă vreme în minte. Este, la rândul său, fericitul tată al unui băieţel de 5 ani pentru care îşi doreşte o viaţă liniştită.

Îl felicităm pentru seriozitatea cu care se implică în fiecare caz şi pentru pasiunea pe care o aduce în munca de poliţie!”

Constantin Geambaşu este recidivist, având două condamnări cu executare pentru că a condus băut.

 

 

Vă mai recomandăm şi:

EXCLUSIV Cazul copilului mort la stomatolog: „Dosarul e deschis de mai bine de nouă luni, e cam mult”

 

O tânără de 26 de ani a căzut de la etajul 6 al unui bloc din Braşov


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

OmTacut2 มวยโบราณ
28.11.2020, 14:14:17

Excelenta fapta, pacat ca sunt atatia pedofili care scapa cu pedepse extrem de blande.

+3 (3 voturi)
Marcu
29.11.2020, 10:46:14

Exact, la noi nu e o problema de prins,mai strâmb mai drept, politia își face treaba cumva, problema mare e justiția și sancțiunile pe care le da, revoltătoare în majoritatea cazurilor.

+2 (2 voturi)
Sorin Ionascu
28.11.2020, 17:59:23

"...au fost răsplătite, ieri, de către instanţa de judecată: agresorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile" Sa vedem ce se intampla la proces. S-au mai vazut cazuri in care vinovatul, cu dovezi incontestabile, a fost achitat fie pentru ca "fapta nu exista" (judecatorul a considerat violul ca fiind consimtit), fie "din lipsa de dovezi", sau a primit asa o condamnare simbolica, cu suspendare.

+1 (1 vot)
Modifică Setările