Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Peste 6800 de abolvenți de liceu, în focurile Bac-ului

0
6 Jun 2011 07:26:20
Autor: adevarul
O ultimă privire pe caiete
O ultimă privire pe caiete

Tensiune mare pentru absolvenții de liceu. Astăzi a-nceput evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, prima probă a examenului de Bacalaureat. 6885 de candidați din tot județul speră ca pe 8 iulie, când se vor afișa rezultatele finale, să aibă motive de bucurie

Emoții mari pentru absolvenții de clasa a XII-a care au intrat în febra bacalaureatului. De astăzi și până pe 8 iunie se desfășoară proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

“Dintre stilurile de comunicare mi-ar plăcea să-mi pice, ca subiect, stilul juridic-administrativ. Sunt ceva emoții, recunosc, dar sper să am baftă. De pregătit, m-am pregătit, însă, mai intens, am început de vineri. Am totuși o presimțire bună”, spunea, în această dimineață, Georgeta Alina Boian, absolventă a Colegiului Economic Maria Teiuleanu. Aături de ea, pe coridoarele liceului, zeci de colegi își mai aruncau câte o privire pe caietele de cursuri în timp ce în curte, pe băncuțe, candidații își evaluau șansele.

 “Mi-am făcut niște calcule: la competenţe lingvistice o să iau un 8-9,  la română scris, tot cam pe-acolo. La mate, cel mult 7 și sper să mă ridice proba la alegere.”, crede Adrian, absolvent al aceluiași colegiu, care va susține proba competențelor lingvistice abia mâine.
  “Avem 272 de elevi care au absolvit colegiul anul acesta și care s-au înscris la examenul de bacalaureat, plus încă un fost absolvent de anul trecut. Le-am urat succces și sunt de convinsă că se vor descurca bine!” , a declarat Iulia Mielcescu, directorul Colegiului Economic Maria Teiuleanu, imediat după distribuirea subiectelor.
Candidații care, anul acesta, vor fi prinși copiind nu vor mai putea participa la sesiunea de Bac din toamna lui 2011 şi nici la cea din vara anului viitor.

"În Argeș s-au înscris la examenul de Bacalaureat  6885 de candidați, 1200 dintre aceștia fiind absolvenți din anii anteriori", a declarat, în această dimineață, Gabriel Bratu, inspector general ISJ Argeș.

 Între 8 și 10 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă iar pe 10 iunie  începe evaluarea compeţentelor digitale. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va face în intervalul 20-23 iunie, iar din 27 iunie încep probele scrise. Pe 3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse contestaţii, iar pe 8 iulie  se vor afișa rezultatele finale. În Argeș, 6885 de candidați s-au înscris la examenul de bacalaureat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările