Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Piteştiul şi-a premiat olimpicii

0
6 Jun 2011 08:27:54
Autor: adevarul
Olimpicii şi-au făcut apariţia pe melodia "We are the champions"
Olimpicii şi-au făcut apariţia pe melodia "We are the champions"

Colegiul olimpicilor i-a premiat pe cei 35 de elevi care au dus numele Piteştiului în ţară şi peste hotare. În spatele succeselor de nota 10 se află ore de lucru, multă ambiţie şi perseverenţă, dar şi lucruri la care renunţă pentru performanţă, spun cei premiaţi.

Pasiunea, munca şi hotărârea sunt elementele cheie care i-au ajutat pe 35 de elevi de la Colegiul Naţional Liceal “I. C. Brătianu” din Piteşti să ajungă acolo unde şi-au dorit: pe podiumul olimpiadelor şcolare din ţară şi peste hotare.

Materiile la care liceenii au excelat în anul şcolar care stă să se încheie sunt limba română, limba latină, limba engleză, limba franceză, limba germană, matematica, informatica şi istoria.

Cu toţii au fost premiaţi, zilele acestea, la Teatrul “Alexandru Davila” din Piteşti, într-o ceremonie din care nu au lipsit florile, diplomele de excelenţă, aplauzele şi felicitările, venite atât din partea profesorilor, cât şi a reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi judeţene.

“Am renunţat la ieşitul în oraş”

Ce se ascunde, de fapt, în spatele unei note de 10 obţinute pe foaia de examinare?

La unison, premianţii răspund că multă muncă şi sacrificii pe măsură.

Mădălina Nină este elevă în clasa a X-a şi anul acesta s-a clasat a doua la Olimpiada naţională de istorie.

A “tocit” manualul, dar mai ales cărţile de specialitate pentru această performanţă.

“Am fost la doar 10 sutimi de primul loc. A fost pentru prima dată când m-am calificat la o olimpiadă naţională. Cu două luni înainte de concurs, pot să spun că aproape am mâncat manualul şi romanele istorice. Am renunţat la ieşitul cu prietenele în oraş, la excursiile la care eram invitată, totul ca să mă simt eu bine pregătită”, mărturiseşte liceeana.

Colegul ei din clasa a XI-a, Iagăru Dina Sorin Marian, a reuşit să  obţină locul unu la Olimpiada internaţională de limba şi literatura română,  dar şi medalia de bronz la Concursul Internaţional de matematică şi literatură, performanţe cu care băiatul se mândreşte.

“Îmi place limba română, nu e un efort pentru mine să învăţ, să aprofundez. Zi de zi mă pregătesc câte o oră-două, nu doar înainte de concursuri. Ca să ai rezultate, trebuie să vrei să fii din ce în ce mai bun”, ne-a spus olimpicul.

Brătianu, un exemplu şi în acest an

“Este o performanţă înregistrată în acest an şcolar de colegiul nostru, cu atâtea premii la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale. Avem, în total, 1300 de elevi, iar anul trecut toţi absolvenţii au promovat examenul de bac”, ne-a spus Elena Vlad, director al liceului. Iar laudele vin şi din partea Inspectoratului Şcolar Argeş.

“Colegiul Brătianu  merită toate felicitările, fiind şi în acest an un exemplu pentru toate colegiile naţionale şi liceele din judeţ. Sunt de admirat atât elevii şi părinţii lor, cât şi profesorii care s-au dedicat obţinerii de rezultate bune”, ne-a spus Gabriel Bratu, inspector general al IŞJ Argeş

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările