Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Poliţist judecat pentru că a cerut unei tinere favoruri sexuale ca să nu o amendeze

0
24 Jan 2022 14:55:55
Autor: Denis Grigorescu
Poliţistul riscă până la doi ani de închisoare FOTO: IPJ Argeş
Poliţistul riscă până la doi ani de închisoare FOTO: IPJ Argeş

Un poliţist din Curtea de Argeş va fi judecat, în primăvara acestui an, la Judecătoria Topoloveni, pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Viorel Derviş este acuzat că în aprilie 2020 a cerut favoruri sexuale unei tinere în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea asupra ei declaraţia pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgenţă.

Tânăra căreia agentul i-ar fi cerut favoruri sexuale pentru a nu o amenda atât pe ea, cât şi pe rudele sale, a depus plângere şi a înregistrat convorbirea telefonică avută ulterior cu poliţistul care i-ar fi cerut favoruri sexuale.

Poliţistul, finul primarului din Curtea de Argeş

Procesul ar fi trebuit să înceapă în martie 2021 la Judecătoria Curtea de Argeş, numai că, înainte de primul termen de judecată, poliţistul a depus la Curtea de Apel Piteşti o cerere prin care solicita strămutarea dosarului la o altă instanţă, motivând că sunt suspiciuni rezonabile că imparţialitatea judecătorilor din cadrul Judecătoriei Curtea de Argeş ar putea fi afectată. Viorel Derviş şi-a motivat cererea precizând, printre altele, că este rudă prin alianţă cu primarul oraşului Curtea de Argeş, fiind finul acestuia. Magistraţii Curţii de Apel Piteşti i-au acceptat cererea de strămutare, iar judecata va începe peste două luni la Judecătoria Topoloveni.

Pe 5 aprilie 2020, Elena Mitu, care se afla în maşină cu două rude, a fost oprită de un echipaj de poliţie. Viorel Derviş, unul dintre poliţişti, a stat de vorbă cu tânăra lângă maşină, pretinzându-i favoruri sexuale pentru a nu o amenda pentru că circula fără declaraţia pe propria răspundere, aşa cum prevedeau ordonanţele militare pe perioada stării de urgenţă cauzate de pandemia de SARS-CoV-2. Poliţistul i-a spus că în acest fel ar ierta-o pe ea, dar şi pe rudele sale, de trei amenzi a câte 2.000 de lei fiecare.

„Mâine cât poţi să stai plecată?”

Ulterior, tânăra a avut o conversaţie la telefon cu poliţistul, pe care a înregistrat-o şi a pus-o la dispoziţia procurorilor după ce a făcut plângere. Iată cum a decurs conversaţia dintre cei doi, a cărei transcriere se află în rechizitoriul întocmit de către procurori.

Viorel Derviş: Hai că au avut toţi noroc cu tine azi, că dacă nu, îi curentam pe toţi, câte 2.000 de lei le dădeam amendă!

Elena Mitu: Da, am înţeles!

V.D.: Pe bune... Şi mâine cât poţi să stai plecată?

E.M.: Maximum o oră, două...

V.D.: Ăăă?

E.M.: Da!

V.D.: Da. Cât mai stai la cumpărături?

E.M.: Nu ştiu, cam vreo 10-20 de minute. Acum să vedem cum este la casă de aglomerat...

V.D.: Păi şi vrei să vin să te iau pe la două?

E.M.: Când?

V.D.: Azi!

E.M.: Nu!

V.D.: Şi mâine poţi să vii pe la 11.00?

E.M.: Da.

V.D.: Eu vream să te întreb mai multe, însă nu puteam, îmi era că trag ăia cu urechea…

Cei doi nu s-au mai întâlnit pe 6 aprilie 2020, pentru că tânăra a depus plângere. Trebuie spus că ea nu s-a constituit parte civilă în procesul ce va începe pe 3 martie a.c. la Judecătoria Topoloveni.

Agentul de poliţie Viorel Derviş riscă o pedeapsă cu închisoarea între trei luni şi doi ani sau amendă şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică sau de a exercita profesia ori activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Sex şi şpagă la Permise Auto, sentinţe definitive. „Să nu fii sălbatic, cum eşti tu de obicei!“

 

Favoruri sexuale vs. permis auto. Ce a păţit un poliţist care a poftit la nurii unei candidate


 

 

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările