Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Polițiștii și jandarmii argeșeni lipesc afișe și împart pliante împotriva votului ilegal

0
25 Jul 2012 13:55:52
Autor: adevarul
Jandarmii le-au explicat oamenilor riscurile la care se expun daca votează de mai mult ori
Jandarmii le-au explicat oamenilor riscurile la care se expun daca votează de mai mult ori

Miercuri, ofiţeri şi agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş împreună cu ofiţeri ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş au afişat 50 de afişe şi  au distribuit peste 100 de pliante  cu informaţii preventive, în Pitești.

Poliția desfășoară în aceste zile campania "Votează legal!". În acest sens, Ministerului Administraţiei şi Internelor realizează acţiuni intense  de conştientizare şi de informare cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale.

Miercuri, ofiţeri şi agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş împreună cu ofiţeri ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş s-au deplasat pe raza municipiului Piteşti  unde au afişat 50 de afişe  şi  au distribuit peste 100 de pliante  cu informaţii preventive.

Oamenii legii spun că acţiunile de acest gen vor continua şi în zilele următoare în vederea conştientizării populaţiei cu privire la riscurile la care se expune prin încălcarea legii electorale.    

Iată cum se pedepsesc aceste infracțiuni:

Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exercițiu al dreptului de a participa la referendum se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani și interzicerea unor drepturi.  În cazul în care prin această faptă s-a pricinuit o vătămare a integrității corporale sau a sănătății, care necesită pentru vindecare îngrijiri mai mult de 60 de zile sau care a produs vreuna dintre următoarele consecințe: pierderea unui simț sau organ, încetarea funcționării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluțirea, avortul ori punerea în primejdie a vieții persoanei, pedeapsa este inchisoarea de la 3 ani la 10 ani.

De asemenea, promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Pedeapsa se aplică şi persoanei care votează fără a avea drept de  vot ori alegătorului care votează de mai multe ori în ziua referendumului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările