Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Portretul înfiorător al celui mai tânăr stăpân de sclavi din Berevoeşti: judecat deja fiindcă a bătut crunt o vecină care a refuzat să facă sex cu el

10
26 Sep 2016 15:02:17
Autor: Denis Grigorescu
Atât Ionuţ Grancea, cât şi tatăl său, sunt în arest preventiv de două luni în dosarul sclavilor de la Berevoeşti FOTO: Denis Grigorescu
Atât Ionuţ Grancea, cât şi tatăl său, sunt în arest preventiv de două luni în dosarul sclavilor de la Berevoeşti FOTO: Denis Grigorescu

Aflat de peste două luni în arest preventiv alături de alte 33 de persoane în dosarul sclavilor de la Berevoeşti, Ionuţ Cătălin Grancea (18 ani) are un trecut încărcat de violenţă extremă. Acum doi ani i-a furat unei tinere două telefoane şi a lovit-o de zeci de de ori în faţă şi în stomac. Ionuţ Cătălin Grancea este cel mai tânăr proprietar de sclavi din Berevoeşti, Argeş.

Noi detalii ies la iveală în ceea ce îi priveşte pe cei 38 de stăpâni de sclavi din Berevoeşti urmăriţi penal de mai bine de două luni, 34 dintre ei fiind în continuare în arest preventiv. Cei mai mulţi dintre proprietarii de sclavi fac parte din familia Grancea.

Iar cele mai multe informaţii fac referire la Ionuţ Cătălin Grancea, cel mai tânăr proprietar de sclavi, în vârstă doar de 18 ani. În afară de referatul întocmit de către procurorii DIICOT Piteşti şi în care apar mai multe date referitoare la caracterul violent al acestuia, am aflat detalii şi dintr-un alt dosar aflat pe rol la Curtea de Apel Piteşti. În acest dosar Cătălin Ionuţ Grancea este judecat pentru că a bătut-o pe o vecină care a refuzat să facă sex cu el, asta după ce îi furase şi două telefoane mobile şi 155 lei.

„Vecina mea mi-a spus că e de acord să merg la ea acasă să facem sex după ce i se va culca copilul”

Iar datele din rechizitoriu reconfirmă caracterul violent al lui Ionuţ Grancea, precum şi faptul că familia Grancea primea ajutoare sociale. Concret, pe 14 iunie 2014, Ionuţ Cătălin Grancea a mers acasă la o anume Maria Cotcodaru. Iată ce le-a declarat Grancea poliţiştilor: ”M-am întâlnit cu vecina mea Cotcodaru Maria, căreia i-am propus să facem sex. Mi-a spus că e de acord să merg la ea acasă să facem sex după ce i se va culca copilul”. Numai că atunci când a plecat, urmând a reveni peste câteva ore, Grancea a sustras două telefoane mobile şi 155 lei. Când a revenit după miezul nopţii, Maria Cotcodaru i-a reproşat furtul telefoanelor. Moment în care, spun procurorii, ”Grancea Ionuţ Cătălin a devenit agresiv şi a lovit-o cu pumnii în cap şi torace, victima necesitând 14 zile pentru vindecare.” Audiată la poliţie, Maria Cotcodaru a declarat că ”Ionuţ Cătălin Grancea i-a rupt bluza şi că apoi şi-a desfăcut cureaua de la pantaloni.” Ca să se apere, aceasta l-a lovit cu o sticluţă de parfum în cap. Speriat de ţipetele victimei, Grancea a fugit în cele din urmă. Faptul că Maria Cotcodaru a fost bătută crunt s-a văzut şi în pozele făcute de poliţişti după ce aceasta a fost adusă la Spitalul Judeţean Argeş. Pe faţa victimei se văd numeroase vânătăi.

La proces, Maria Cotcodaru a precizat că se constituie parte civilă cu suma de 50.000 de lei.

Bizar: deşi la ancheta socială au fost găsite 14 persoane în două camere, nimeni nu a văzut vreun sclav

Ca urmare a dosarului penal deschis, în toamna lui 2014 s-a făcut o anchetă socială acasă la familia Grancea, descoperindu-se că la Gămăceşti locuiau 14 persoane în 2 camere. În mod bizar, nimeni nu a văzut vreun sclav. Expertiza psihologică a stabilit că Ionuţ Cătălin Grancea are probleme de comportament din cauza carenţelor socio-educaţionale şi că a abandonat şcoala după clasa a III-a.

Şi nu era pentru prima oară când se făcea anchetă la familia Grancea. În 2013, într-o plângere către Poliţia Schitu Goleşti, o familie din Gămăceşti reclama un abuz sexual săvârşit asupra copilului de 5 ani de către acelaşi Ionuţ Cătălin Grancea. În urma anchetei desfăşurate în Gămăceşti în anul 2013, nu s-a descoperit niciun sclav.

Ionuţ Grancea şi tatăl său băteau în mod regulat sclavii

Din referatul întocmit de către procurorii DIICOT Piteşti se vede cât se poate de clar că Ionuţ Cătălin Grancea şi tatăl său Viorel Grancea exploatau şi chinuiau persoane nevoiaşe: ”Onică Aurel, Grancea Viorel, Grancea Silvia, Grancea Ionuţ Cătălin şi Onică Ciprian Codruţ, au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, structurat pe baza relaţiilor de familie, pentru a acţiona în mod coordonat în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, prin recrutarea de victime în scopul exploatării acestora prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi/sau de lipsire de libertate.”

Unul dintre sclavi primea doar o pâine pe zi

Sunt două cazuri de sclavi exploataţi în care se face referire la Ionuţ Cătălin şi Viorel Grancea. Primul este legat de un anume B.I.C., zis Furculiţă, racolat în septembrie 2015. Iată şi metodele prin care cei doi Grancea forţau victima să muncească: ”Ameninţări repetate şi regulate şi lovituri aplicate victimei în mod repetat şi regulat cu palmele, pumnii, picioarele, şi diverse obiecte contondente (furci şi topoare), persoana vătămată fiind adusa în stare de aservire şi lipsire de libertate în condiţiile în care acesta era supravegheată permanent de persoanele menţionate mai sus, nu primea de mâncare decât o pâine pe zi şi nu a fost remunerată pentru munca prestată”.

Un alt sclav, forţat să strângă fecalele familiei Grancea

Un alt caz de sclav exploatat de Ionuţ Cătălin Grancea şi tatăl său este cel al unei persoane recrutate în aprilie a.c. şi exploatată timp de două luni. Iar detaliile sunt din nou revoltătoare: ”Victima a fost constrânsă de Onică Aurel, Furdui Georgiana, Grancea Viorel, Grancea Silvia si Grancea Ionuţ Cătălin să efectueze zilnic, în mod forţat, diverse munci şi activităţi în gospodăria acestora (curăţenie în gospodărie, să taie lemne, să aibă grijă de animalele familiei şi să strângă mizeria (fecalele) din spatele casei acolo unde membrii familiei îşi făceau nevoile), pe lânga faptul că era folosit şi ca şofer. Modalităţile de constrângere exercitate de către Grancea Viorel, Grancea Silvia şi Grancea Ionuţ Cătălin, metode prin care victima era forţată să presteze muncile respective, constau în ameninţări repetate şi regulate, persoana vătămată fiind adusa în stare de aservire şi lipsire de libertate în condiţiile în care aceasta era supravegheată permanent de persoanele menţionate mai sus, era pus să doarmă pe timpul nopţii astfel încât să nu poată părăsi de unul singur imobilul şi nu a fost remunerată pentru munca prestată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

mahatma
26.09.2016, 15:27:31

Casta superioara vs casta inferioara

-1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
26.09.2016, 16:13:54

Comentariu considerat abuziv.

Leon Gorki
26.09.2016, 16:21:25

Acesti STAPANI DE SCLAVI sunt cetateni romani , cetateni europeni . Au dreptul de a circula liber in tot spatiul UE. Cum sa elimine SUA sau Canada vizele pentru romani cand in Romania se practica SCLAVIA .

+4 (4 voturi)
Leon Gorki
26.09.2016, 16:31:58

In Romania o mare satra de tigani calareste o populatie debusolata , o majoritate de romani blegi , fricosi , mamaligari . Din cele doua milioane de tigani din Romania 99 % nu au avut niciodata in viata lor o carte de munca , un contract de munca , nimic.....!!!!! Nu au platit niciodata o taxa sau un impozit catre statul roman.

+6 (6 voturi)
ORBIS TERTIUS
26.09.2016, 18:44:17

Bietii minoritari !!! Unde e Europa,sa le planga de mila ?? Unde sunteti romani ,sa va faceti singuri dreptate ???

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările