Primul camping de lux din România, în aer liber ca la hotel. Cât costă o noapte în cort şi ce servicii sunt oferite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul lunii iulie, în comuna Nucşoara s-a deschis „Ursa Mică Glamping Resort“, primul camping de lux din România. Campingul are peste 10 corturi dotate cu tot confortul, iar cererea depăşeşte orice aşteptări.

De la Bucureşti până la Nucşoara, drumul durează în jur de două ore şi un sfert, dacă nu e aglomeraţie în trafic. De pe DN 73 Piteşti-Câmpulung, după un sfert de oră de mers, faci stânga şi mergi pe un drum foarte bine asfaltat, treci numai prin comune frumoase şi cu oameni gospodari. Mai întâi Coşeşti, Pietroşani şi Domneşti, după care ajungi la Corbi, o comună cunoscută şi pentru celebra biserică din piatră unde vin lunar mii de turişti. După ce ai trecut de Corbi, intri pe nesimţite în Nucşoara, o comună ca un mic colţ de Rai cu privelişti de pus în ramă, departe de agitaţia oraşelor şi de poluare.

De cum ajungi aproape de centrul comunei, apare o ramificaţie de drumuri. Ca să ajungi la primul camping de lux din ţara noastră trebuie să mergi drept înainte, urmând indicatorul pe care scrie „Tabără“. După câteva minute, o iei la stânga cu maşina pe un podeţ şi de aici drumul e mai dificil. „Ursa Mică Glamping Resort“ e pe un deal, iar drumul urcă în pantă nu e asfaltat, având pe jos doar pietriş. Tocmai de asta trebuie să accelerezi un pic pentru a nu rămâne în mijlocul drumului. Însă ce vezi odată ajuns sus te face să uiţi de efortul condusului: cerul albastru, dealuri împădurite cât vezi cu ochii, aer curat, linişte. Nici nu ai coborât bine din maşină că eşti întâmpinat de Lola şi Tarzan, doi ciobăneşti mioritici încântători, vajnicii paznici ai campingului.

image

În cort, ca la hotel

Parcarea campingului e plină. De fapt, asta e o constantă la „Ursa Mică Glamping Resort“, care a fost construit în mai bine de un an. Ideea urmează un trend de turism deja cunoscut şi apreciat în alte ţări: „glam campingul“. Altfel spus, stai într-un cort amenajat ca o cameră de hotel. În ţări precum Statele Unite, Franţa şi Slovenia, precum şi în parcurile naţionale din Africa, sunt de ani de zile zeci de „glam campinguri“ ce se bucură de mare succes. Aşa e şi la Nucşoara, deşi campingul nu are nici două luni de când a fost deschis.

image

Sute de oameni sună să rezerve în fiecare zi, iar pagina de Facebook a campingului are deja peste 25.000 de fani. Respectul pentru natură este la el acasă aici: energia electrică folosită în resort provine direct de la propriile panouri solare, iar apa - din pârâurile din împrejurimi.

Campingul are restaurant propriu, ingredientele delicioase sunt din zonă, direct de la fermă sau de la stână, iar cele două femei care gătesc sunt tot din părţile locului.

image

„Uiţi de stres“

„Sunt de două zile aici cu familia şi din păcate după-amiază trebuie să plecăm“, spune Nicolae Albu, un bucureştean de 54 de ani. „E ca un mic paradis aici. Priveliştea e minunată, mâncare e foarte bună, iar ciuberele cu apă caldă sunt bestiale seara, când se face răcoare afară. E un loc în care uiţi de stres şi ai tot confortul sub cerul liber“, adaugă bucureşteanul.

Fiecare cort este aşezat pe o plaftormă din lemn îngrădită, iar paturile sunt la fel de bune ca la un hotel cu pretenţii. În fiecare cort este amplasată o sobă cu lemne, pentru eventualitatea în care ai nevoie de mai multe grade Celsius în plus în răcoarea nopţii.

image

„Interesul clienţilor, peste aşteptările noastre“

„Suntem o afacere de familie, aflată încă la început, iar interesul clienţilor este mare, peste aşteptările noastre“, spune şi Alina Marinescu, managing partner al campingului. La Nucşoara au început să vină şi turişti străini. Marc Van Vliet, un olandez din Haga, e încântat de timpul petrecut aici: „Este o experienţă absolut fantastică să stai în acest camping de la Nucşoara. Corturile sunt foarte confortabile şi e foarte utilă şi soba cu lemne în caz că ţi se face frig noaptea. Oamenii sunt foarte prietenoşi şi de ajutor, iar mâncarea e excelentă. E ceva de neuitat să stai aici în Carpaţi noaptea sub stele“.

Preţuri ridicate

image

Preţurile sunt următoarele: 250 de lei/adult/zi, 140 de lei/copil între 6 şi 14 ani/zi, 100 de lei/copil între 3 si 6 ani/zi şi gratuit pentru copiii până în 3 ani. Corturile au în interior patru paturi. În preţ sunt incluse cazarea cu acces la grupuri sanitare şi duşuri separate pentru femei şi bărbaţi, cu 3 mese/zi în restaurantul propriu, acces la sauna, la ciubere cu apă caldă şi la tot ce oferă resortul, ghid de grup pentru activităţi montane-drumeţii sau bicicletă. Check-in-ul se face începând cu ora 16.00 în ziua sosirii, iar check-out-ul se face cel târziu la ora 12.00 în ziua plecării. În weekend se închiriază un minimum de 2 nopţi. Băuturile de la bar nu sunt incluse în preţ şi se plătesc separat.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite