Reţeta de piept de pui cu nucă de cocos. De ce ingrediente aveţi nevoie şi care sunt etapele preparării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţetă exotică şi gustoasă, pieptul de pui cu nucă de cocos este un preparat uşor de realizat şi cu care vă veţi impresiona invitaţii.

Marius Ivaşcu, bucătar la un restaurant din Piteşti ne-a spus şi de ce ingrediente avem nevoie pentru a pregăti delicioasa reţetă: un kilogram de piept de pui tăiat bucăţi, 1 linguriţă de pudră de curry, 1 linguriţă de coriandru măcinat, o jumătate de linguriţă de sare, o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat, 100 grame miez ras de nucă de cocos, două albuşuri.

Pentru a pregăti sosul de iaurt vă trebuie 250 grame de iaurt cu conţinut redus de grăsime, 80 grame chutney de mango şi lingură de suc de lămâie.

Mai întâi trebuie să încingeţi cuptorul. După aceea amestecaţi într-un castron coriandrul, pudra de curry şi piperul. Puneţi separat într-un bol mic două linguriţe din acest amestec pentru sosul de iaurt. Următorul pas este acela de a adăuga carnea de pui în amestecul rămas. Amestecaţi bine timp de câteva minute.

Într-un alt vas, bateţi albuşurile cu o lingură de apă. Înmuiaţi bucăţile de pui în albuşuri, după care le tăvăliţi prin nuca rasă de cocos. Puneţi apoi bucăţile de piept de pui într-o tavă adâncă de copt şi unsă în prealabil. Lăsaţi tava la copt aproximativ un sfert de oră sau până când bucăţile de piept de pui sunt rumenite.

Pentru a pregăti sosul, amestecaţi iaurtul cu chutney-ul de mango şi cu sucul de lămâie şi peste ele puneţi amestecul de condimente lăsat deja în alt vas.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite