Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Reţeta inedită de plăcintă cu mascarpone şi cremă de whisky

0
26 Mar 2020 05:36:00
Autor: Denis Grigorescu
Inedita plăcintă se prepară fără coacere FOTO: teaspoon.com
Inedita plăcintă se prepară fără coacere FOTO: teaspoon.com

Vă prezentăm în materialul de mai jos o reţetă inedită de plăcintă cu mascarpone şi cremă de whisky ce nu are nevoie de coacere şi care este şi uşor de preparat.

Pentru a pregăti blatul vă sunt necesare 250 de grame de biscuiţi, 150 grame unt şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară.

Pentru crema propriu-zisă şi ornat aveţi nevoie de o lingură cacao, şase foiţe gelatină albă, 1 linguriţă de scorţişoară, 150 ml cremă whisky, 200 ml smântână pentru frişcă, 500 grame cremă brânză mascarpone şi 100 grame ciocolată menaj.

Iată cum se pregăteşte blatul pentru acest desert original. Mai întâi trebuie să măcinaţi biscuiţii la un blender, după care topiţi untul şi amestecaţi cu pesmetul şi cu praful de scorţişoară. Tapetaţi cu hârtie de copt fundul unei forme rotunde, după care turnaţi uniform compoziţia pentru blat.

Vă prezentăm şi paşii ce trebuie urmaţi pentru a pregăti crema. Amestecaţi brânza mascarpone cu crema de whisky şi cu scorţişoara.

Înmuiaţi apoi în apă rece timp de zece minute foiţele de gelatină. Scurgeţi-le după aceea de apă şi dizolvaţi-le la foc mic, însă fără să dea în clocot.  Turnaţi încet după aceea gelatina peste amestecul de mascarpone, cremă de whisky şi scorţişoară şi amestecaţi compoziţia foarte bine.

Acoperiţi crema cu o folie transparentă şi lăsaţi-o la frigider aproximativ un sfert de oră. Bateţi frişca şi amestecaţi-o cu crema scoasă de la frigider.

Turnaţi crema peste blat, acoperiţi plăcinta cu o folie transparentă şi lăsaţi-o la frigider minimum patru ore. Topiţi după aceea ciocolata la bain-marie, turnaţi uniform peste plăcintă şi decoraţi-o cu brânză mascarpone.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii