Sfaturi de îngrijire pentru florile care se plantează primăvara în grădină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zambilele sunt extrem de uşor de întreţinut FOTO: arhiva Adevărul
Zambilele sunt extrem de uşor de întreţinut FOTO: arhiva Adevărul

Primăvara este anotimpul în care se plantează unele dintre cele mai populare şi iubite flori. În rândurile următoare vă prezentăm mai multe sfaturi ale unui horticultor, sfaturi ce vă vor ajuta să plantaţi şi să îngrijiţi mai bine florile din grădină.

După cum precizează horticultorul Flavius Moraru, ”Înainte de a planta orice floare în grădină, trebuie să vă asiguraţi că spaţiul verde este complet pregătit. Primul pas ce trebuie făcut este acela de a elimina vegetaţia existentă şi de a folosi un erbicid ce va preveni apariţia şi dezvoltarea buruienilor pe terenul pe care urmează să puneţi seminţele de flori. Ulterior trebuie să adăugaţi un îngrăşământ ce va ajuta la dezvoltarea gazonului. Primăvara, un îngrăşământ din seminţe este cel mai potrivit pentru a asigura dezvoltarea optimă a gazonului. Îngrăşământul se aplică doar pe porţiunea de sol care urmează să fie semănată.

Seminţele de flori se acoperă cu un strat subţire de pământ, astfel încât să fie la aproximativ 1 centimetru adâncime. Zona semănată se udă apoi abundent.

”Seminţele de flori nu se plantează niciodată de la început în grădină. Indiferent dacă vreţi florile afară în grădină sau în ghivece în interior, seminţele trebuie puse iniţial în răsadniţe şi într-un amestec de pământ special pentru răsaduri”, spune Flavius Moraru.

După ce seminţele germinează, răsadniţele se lasă descoperite şi se aşază într-un loc cu multă lumina şi cu o temperatura cuprinsă între 15 şi 24 de grade Celsius.

Este indicat ca mutarea răsadurilor să se facă la începutul lunii aprilie.

Unele dintre cele mai întâlnite flori de primăvară sunt zambilele. Vin în foarte multe variante coloristice şi sunt foarte uşor de plantat şi de îngrijit, având nevoie de un loc luminos şi de un sol foarte bine drenat. ”Recomanda că bulbii zambilelor să fie plantaţi într-un substrat de sol argilos în combinaţie cu unul nisipos, pentru că umiditatea să fie cât mai bună”, precizează horticultorul Flavius Moraru.

Pentru a menţine bulbii activi şi durata de viaţă a florilor, trebuie să îndepărtezi florile uscate de pe tulpină şi, după ofilirea tuturor, să aplici un strat de fertilizator care să stimuleze zambilele.

Şi lăcrămioarele sunt flori ideale pentru grădinarii începători, deoarece nu necesită foarte multă îngrijire şi dau un aspect şi un parfum frumos grădinii. ”Lăcrămioarele preferă spaţiile umbrite din grădină. Perioada lor de înflorire debutează în luna mai, deci le puteţi planta oricând în timpul primăverii, până în luna mai, pentru a bucura de ele în acelaşi sezon cald. Solul pentru lăcrămioare trebuie să fie umed şi bogat în elemente nutritive, iar locul ferit de lumină. Pentru plantarea rizomilor de lăcrămioare, aveţi nevoie de gropi mici, de 3-5 centimetri adâncime”, mai spune Flavius Moraru.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite