„Simfonia Lalelelor“: paradă, expoziţie şi târg de flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Simfonia lalelelor“, una dintre cele mai cunoscute expoziţii dendro-floricole din România, a fost iniţiată în 1978, adunând apoi în fiecare an producători de flori şi plante ornamentale din ţară şi din străinătate. Dacă în perioada comunistă expoziţia de flori era singura manifestare, acum parada copiilor, târgul de flori, dar şi concertele în aer liber sunt cele aduc zilele acestea în Piteşti aproape 1 milion de vizitatori.

Mii de oamenii au umplut centrul Piteştiului, participând la deschiderea oficială a celei de-a XXXVI-a ediţii a Simfoniei Lalelelor din 2013. Timp de trei zile, vizitatorii vor avea parte de concerte în aer liber, expoziţii, precum şi un spectaculos foc de artificii şi concursuri inedite. Cel mai important concert va fi sâmbătă, de la ora 19, cu VH 2 si Direcţia 5. Pe toată perioada manifestării, programul de vizitare a celor peste 60 de standuri cu aranjamente florale de la Pavilionului Expoziţional Casa Cărţii din municpiu este deschis vineri, până la ora 20.00, sâmbătă, între orele 9.00 şi 20.00, iar duminică, între 9.00 şi 17.00.

Parada floriilor a încântat vizitatorii

După primirea invitaţiilor la Primăria Piteşti, copiii au deschis drumul către expoziţia florilor de la Casa Cărţii prin deja tradiţionala paradă. Preşcolarii şi elevii au reuşit să pună în valoare semnificaţia acestui eveniment de tradiţie prin costumele lor colorate, zâmbetul radiant şi prospeţimea specifică vârstei. După superba paradă a florilor, a fost inaugurată expoziţia internaţională dendro-floricolă de la Complexul Expoziţional „Casa Cărţii“.

Preţurile la flori sunt cele mai mici din ţară

Sute de producători şi comercianţi de flori şi plante ornamentale din ţară şi străinătate îşi prezintă oferta la expoziţia de aranjamente florale găzduită de Complexul Expoziţional „Casa Cărţii“, dar şi la standurile amplasate în zona pietonală din centrul municipiului Piteşti. Cele mai ieftine flori sunt petuniile, panseluţele şi crăiţele la bucată preţul uneia fiind cuprins între 1 şi 2 lei. Salvia costă tot 2 lei bucata, muşcatele zonale sunt 8 lei ghiveciul, iar petuniile curgătoare 20 de lei ghiveciul. Florile de gheaţă sunt 2 lei bucata, iar un ghiveci cu muşcată curgătoare 20 de lei. Un fir de gura leului este 2 lei, iar o dalie pitică 8 lei.

Trandafirii sunt la mare cautare

Cei care îşi doresc trandafiri pot alege între mai multe variante. Fie iau trandafiri direct la ghiveci şi înfloriţi care pot fi transplantaţi în grădină şi care costă 40 de lei ghiveciul, fie iau butaşi la 7 lei bucata sau trandafiri pitici la ghiveci care costă între 5 şi 15 de lei. Trandafirul chinezesc este 150 de lei, iar cel japonez 35 de lei. 
 
Căpşuni la ghiveci: 15 lei

Puteţi lua căpşuni la ghiveci care fac fructe din vară şi până toamna târziu.Preţul unui ghiveci este de 15 lei. Metrul pătrat de gazon costă trei euro, un rododendron este 60 de lei, un lămâi 200 de lei, iar o orhidee albastră costă 70 de lei. O plantă cu flori verzi Hellbory este 50 de lei, un salix 15 lei, rozmarinul este tot 15 lei, iar o gardenia 40 de lei.

Un butaş de gerbera este 10 lei

Un ghiveci de garofiţe curgătoare costă 20 de lei, o verbenia este 20 de lei, un butaş de crizantemă este 2 lei, iar unul de garoafe 5 lei. Dacă aveţi grădină şi vă doriţi arbuşti ornamentali vă puteţi achiziţiona un thuya înalt de peste doi metri care costă 150 de lei. Un ghiveci cu trifoi ornamental costă 15 lei, iar un butaş de viţă de vie este 12 lei.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite