Suma plătită de o multinaţională unei românce pentru retragerea plângerii de concediere abuzivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
judecator ciocan instanta . foto unsplash

O multinatională dată în judecată de o angajată concediată din „motive economice” a plătit 25.000 de lei pentru ca angajata să renunţe la proces. În instanţă, angajata concediată a arătat că a fost dată afară după ce i-a reclamat pe şefii din România superiorilor străini.

O angajată a unei fabrici multinaţionale din Piteşti a primit 25.000 de lei pentru a-şi retrage din instanţă plângerea pentru concediere abuzivă formulată împotriva companiei. În procesul de la Tribunalul Argeş, angajata a arătat că a fost angajată pe postul de montator electromecanic, trecând ulterior pe postul de operator introducere, validare şi prelucrare date. În februarie 2021, angajata a fost, însă, concediată fiind invocate „motive economice”.

A acuzat o răzbunare a şefilor

În procesul deschis împotriva companiei, angajata dată afară a arătat că în spatele concedierii abuzive nu s-ar afla motive economice, ci o răzbunare a şefilor din România pe care i-a reclamat superiorilor din Italia. Femeia a arătat că, fiind vorbitoare de limba italiană, le-a semnalat şefilor din Italia mai multe nereguli din companie, iar din acel moment au început şicanele împotriva sa,  care au culminat cu acuzaţiile de furt al telefonului unei colege şi cu concedierea.

„La un moment dat, am prezentat acţionariatului anumite aspecte ce reprezentau, în opinia mea, elemente de nefuncţionalitate ale societăţii, nereguli în buna desfăşurare a activităţii societăţii. După ce persoanele cu funcţie de conducere în cadrul societăţii au aflat despre aceste demersuri ale subsemnatei, s-a iniţiat campania menită a conduce la concedierea mea din pretinse motive economice”, a reclamat angajata în proces.

Apărarea firmei dinainte de a pica la pace

În proces, compania dată în judecată s-a apărat spunând că reducerea activităţii şi desfiinţarea unor posturi nu constituie un pretext pentru îndepărtarea salariatului, „aşa cum tendenţios afirmă reclamanta”, ci „o necesitate de redresare economică a societăţii”. „Ar fi absurd să se considere că perturbam întreaga activitate şi desfiinţam posturi doar pentru a scăpa de o angajată”, s-au apărat reprezentanţii companiei în proces.

În timpul procesului, angajata şi compania au căzut, însă, la pace şi au încheiat un acord prin care firma s-a obligat să îi achite angajatei suma de 25.000 de lei cu condiţia retragerii plângerii şi renunţării la proces. Tranzacţia mai prevede că pe lângă cei 25.000 de lei, salariatei îi rămân ca bonus financiar şi cele trei salarii compensatorii plătite în momentul concedierii. În urma înţelegerii, judecătorii au declarat procesul închis.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Plătit regeşte, managerul din România al unei multinaţionale şi-a pierdut slujba în urma unei anchete a unui detectiv particular

Vânzătoare concediată după ce a rămas însărcinată în timp ce era în concediu maternal. Decizia instanţei

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite