Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Suspiciune de pestă porcină într-o comună din Argeş. Trei animale au fost găsite moarte, iar primarul a avansat ipoteza otrăvirii

0
12 Dec 2018 12:43:01
Autor: Cristina Stancu
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

Panică în comuna argeşeană Stoeneşti, unde marţi au murit trei porci. Oamenii se tem că pesta porcină africană a ajuns şi la ei. Primarul face apel către localnici să se calmeze şi spune că, cel mai probabil, porcii au murit din alte cauze.

Încă de aseară probele recoltate la Şuici au fost duse la laborator, pentru analize. 
 
"Nu putem spune că e pestă porcină până nu vom avea analizele de laborator. Poate fi vorba de o intoxicaţie. Se presupune că ar fi fost otravă de şoareci. Aşteptăm rezultatele de laborator. Este posibil să nu fie pestă. Nu cred că e pestă pentru că aveau alte simptome. Să dea Dumnezeu să fi fost otravă”, a declarat primarul comunei Stoeneşti, Marin Ion.
 
Instituţia Prefectului a transmis miercuri lămuriri cu privire la situaţia de la Ştoeneşti
 
"Pe teritoriul judeţului Argeş, la data de 11 decembrie 2018, într-o gospodărie din comuna Stoeneşti, au fost descoperite decedate trei exemplare de suine. O echipă din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş  s-a deplasat la faţa locului pentru a preleva analizele specifice în astfel situaţii.Rezultatele acestor analize vor fi comunicate în timp util şi, în funcţie de acestea, se va acţiona în consecinţă.
 
Reamintim că sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor sunt esenţiale pentru respectarea tuturor măsurilor de prevenire a pestei porcine africane, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei", transmite Instituţia Prefectului  Argeş, care spune că orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, la DSVSA Argeş sau autorităţii locale, respectiv primarului localităţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările