Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Topul atracţiilor turistice din Argeş. De la cel mai înalt deal din România până la cascada extrem de spectaculoasă

1
21 Jul 2019 06:04:05
Autor: Denis Grigorescu
Lacul Bâlea se află în cel mai înalt punct al Transfăgărăşanului FOTO: YouTube
Lacul Bâlea se află în cel mai înalt punct al Transfăgărăşanului FOTO: YouTube

Argeşul este unul dintre judeţele României care atrag foarte mulţi turişti. adevarul.ro vă prezintă un top al celor mai inedite atracţii turistice din judeţ.

Aflat în cel mai înalt punct al Transfăgărăşanului, lacul glaciar Bâlea este situat la altitudinea de 2.034 de metri, are o suprafaţă de 4,6 hectare şi o adâncime de peste 11 metri. În mijlocul său, pe o peninsulă, a fost construită, în 1904, prima cabană. Iar de 13 ani, în fiecare iarnă, pe malul lacului îngheţat se ridică hotelul de gheaţă unicat pentru această parte a Europei şi o biserică, din cuburile de gheaţă scoase din lacul îngheţat.

Tot în Argeş se găseşte şi dealul Chicioara, cel mai înalt din ţara noastră, situat la o altitudine de 1218 metri. Dealul este situat pe raza comunei Corbeni, la hotarul cu comuna Brăduleţ. Pe dealul Chiciora nu se găsesc aşezări umane, dar este străbătut de un drum forestier destul de bun, pe care se intră din Transfăgărăşan în dreptul satului Oeşti Pământeni, din comuna Corbeni. Aproape de vârful acestui deal izvorăşte un pârâu cu numele Vârteaja, nume cu care mai este numit de localnici dealul Chiciora. Are o apă foarte bună de băut. El se scurge spre vest, unde se uneşte cu Valea Stricii (Strica), unde este un izvor cu apă nepotabilă. De aici şi numele de Valea Rea.

Granitul de la Albeşti este o arie protejată de interes naţional situată în Argeş, pe teritoriul administrativ al comunei Albeştii de Muscel. Rezervaţia naturală declarată arie protejată din 2000, se află în partea sud-estică a satului Albeşti, la jumătatea drumului judeţean ce leagă localitatea de satul vecin Bughea de Sus şi are o suprafaţă de o jumătate de hectar. Aria naturală declarată monument al naturii, reprezintă o zonă în a cărui perimetru sunt întâlnite mai multe blocuri mari de granit de culoare roz.

Situată în satul Slatina din comuna Nucşoara, la 65 km de Piteşti, Cascada Văii Rele de la Slatina este una dintre cele mai spectaculoase cascade din ţară, deşi este puţin cunoscută. La ea se ajunge după un traseu de o frumuseţe aparte, prin munţii Făgăraş, către Curmătura Maliţei şi apoi spre Valea Rea, pe care pot fi admirate zeci de căderi de apă de dimensiuni diferite.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

t mihai
22.07.2019, 00:27:13

Grigorescule, sigur lacul Bâlea este în judetul Arges ? Spune drept, ai chiulit la orele de geografie...