Topul ceaiurilor pentru afecţiuni şi alergii respiratorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaiul de mentă este indicat în cazul afecţiunilor respiratorii FOTO: arhiva Adevărul
Ceaiul de mentă este indicat în cazul afecţiunilor respiratorii FOTO: arhiva Adevărul

Afecţiunile şi alergiile respiratorii, nasul înfundat şi stările febrile sunt probleme cu care ne confruntăm adesea şi în sezonul cald. Sunt mai multe ceaiuri indicate în cazul afecţiunilor şi alergiilor respiratorii şi care sunt eficiente, asta bineînţeles şi după ce apelaţi la consultul unui medic de specialitate.

După cum spune fitoterapeutul Diana Moraru, ”ceaiul de mentă este foarte eficient în tratarea afecţiunilor respiratorii, asta şi pentru că această plantă conţine cele mai eficiente principii active şi proprietăţi curative dintre plantele aliate aparatului respirator. În virozele respiratorii se consumă câte două-trei căni de infuzie pe zi, timp de două săptămâni. Această infuzie de urzică se prepară din o lingură de frunze de urzică proaspete, tocate, peste care se toarnă o ceaşcă de apă clocotită şi se lasă la infuzat vreme de 15 minute. Infuzia de mentă este eficientă şi în cazurile de astm sau de bronşită, pentru că redă capacitatea de respiraţie”.

O plantă importantă în tratamentul alergiilor respiratorii este Trei-Fraţi-Pătaţi. Se iau 5 linguri de ceai Trei Fraţi Pătaţi şi se pun într-un litru de apă plată. Se lasă de seară până dimineaţa, când se strecoară şi se bea pe parcursul zilei, cu cel puţin o jumătate de oră înainte de masă. Ceaiul de trei-fraţi-pătaţi este des folosit în tratarea alergiilor, bronşitelor şi astmului.

Şi ceaiul de eucalipt este recomandat în cazul afecţiunilor respiratorii. Aroma puternică a eucaliptului ajută la desfundarea nasului aproape imediat. Ceaiul de eucalipt se prepară dintr-o linguriţă de frunze la o cană cu apă clocotită, descongestionează căile respiratorii şi fluidifică secreţiile. Se consumă două-trei căni de ceai pe zi.

Cimbrul este una dintre cele mai eficiente plante în tratarea problemelor respiratorii, inclusiv a bronşitei. Se recomandă maximum două căni de ceai de cimbru pe zi, iar doza este de două linguriţe de cimbru măcinat la o cană de apă clocotită.

Pentru orice problemă medicală aveţi se recomandă să apelaţi în primul rând la un medic.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite