Topul plantelor benefice pentru sănătatea ochilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alunele de pădure au un conţinut ridicat de vitamina C FOTO:organicplantage.ro
Alunele de pădure au un conţinut ridicat de vitamina C FOTO:organicplantage.ro

Prevenirea unor boli oculare, reducerea procesului de slăbire a vederii, protejarea ochilor, toate se pot face şi cunoscând care sunt plantele care au efecte benefice. Alimentaţia zilnică are un efect extrem de important pentru sănătatea ochilor. Iată în continuare cele mai importante plante ce sunt benefice pentru sănătatea oculară.

Şofranul este cunoscut ca un condiment de bucătăie care dă curry-ului culoarea galbenă. Totuşi, poate avea rezultate minunate pentru problemele la ochi, inclusiv pentru cataracte. Într-un studiu recent, fiecare participant care a luat şafron a înregistrat îmbunătăţiri ale vederii şi cercetătorii au spus că ierburile aromatice “pot reprezenta cheia pentru prevenirea pierderii vederii la bătrâni”.

Afinele conţin un tip de bioflavonoid care grăbeşte regenerarea rodopsinei, pigmentul violet folosit de tijele ochiului.

Pulberea din fructe uscate de soc, indicată pentru îmbunătăţirea vederii nocturne

 După cum spune fitoterapeutul Simona Mihăilescu, ”pulberea din fructe uscate de soc, este indicată pentru înbunătăţirea vederii nocturne. Pentru aceasta se folosesc 3-4 linguriţe de pulbere din fructe de soc pe stomacul gol, în cure care durează 2-3 săptămâni. Vitaminele şi mineralele pe care le conţin fructele de soc au efecte benefice asupra ochilor.”

Usturoiul este o plantă cu un conţinut ridicat de sulf, rolul acestuia fiind acela de a produce substanţa cunoscută sub numele de glutemină. Pentru ochi glutemina este un important antioxidant. Usturoiul menţine un echilibru al funcţiilor chimice din jurul ochilor. Se consumă crud sau presărat deasupra unor preparate alimentare.

Morcovii au de asemenea o influenţă pozitivă asupra vederii, fiind bogaţi în vitaminele A şi E. se consumă cruzi sau ca salată. Rezultate bune dă şi sucul de morcovi.

Mai puţin cunoscut e faptul că alunele de pădure sunt foarte importante pentru sănătatea ochilor. ”Alunele de pădure, prin conţinutul ridicat de vitamina C şi de acizi graşi Omega -3 contribuie la menţinerea unui colesterol scăzut şi stabilizează membranele celulare”, precizează fitoterapeutul Simona Mihăilescu.

Uleiul de ricin este recomandat în tratarea ochilor înroşiţi. Se pun 3-4 picături de ricin în ochi, seara şi dimineaţa, roşeaţa din ochi dispare complet în 5-6 zile.

Mărarul este o plantă care face adevărate minuni în bolile de ochi astfel: fumigaţia cu mărar este deosebit de eficientă în conjunctivite şi pentru a dezumfla pleoapele. Eficienţă identică o au şi aburii de mărar. Seminţele de mărar se zdrobesc se pune o lingură de seminţe peste care se toarnă apă clocotită. Apoi vă aplecaţi vă acoperiţi pe cap cu un prosop şi staţi deasupra aburilor timp de 10-15 minute.

Spanacul, prin conţinutul ridicat de caroten, luteină şi zexantină ajută la formarea unui strat suplimentar de protecţie împotriva razelor solare în interiorul ochiului.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite