Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Un elev dintr-o comună argeşeană este primul admis în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”

0
25 Sep 2021 11:40:29
Autor: Cristina Stancu
Răzvan George Manea. foto: MApN/Graţiela Mihăescu, arhivă
Răzvan George Manea. foto: MApN/Graţiela Mihăescu, arhivă

Răzvan George Manea este absolvent al Şcolii Gimnaziale „Ştefan cel Mare” din comuna argeşeană cu acelaşi nume şi este primul elev admis în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”.

Cu media 9,97, Răzvan este primul admis în colegiu, în anul şcolar 2021-2022.
 „La început, nici prin minte nu îmi trecea un asemenea rezultat. Imediat după ce am aflat, ştiu că m-a cuprins un imens sentiment de fericire, o fericire ce nu se poate descrie prin simple cuvinte. Mă simt împlinit deoarece îmi pot duce visul până la capăt şi îmi pot urma calea pe care am ales-o”, conchide performerul, într-o postare pe Facebook a MApN.
 
Răzvan a reuşit să obţină nota 10 la testul grilă de verificare a cunoştinţelor şi să încheie cele patru clase de gimnaziu cu media 10. Doar câteva zeci de sutimi la evaluarea naţională l-au împiedicat să obţină media finală 10. 
 
Răzvan spune că a fost un proces destul de dificil, că a făcut antrenamente aproape zilnic şi a învăţat temeinic pentru a reuşi. 
 
„Sunt mândru de mine că am putut intra primul la acest liceu de prestigiu şi îmi doresc rezultate cât mai bune în continuare.”, mărturiseşte Răzvan în postarea MApN.
 

"Dacă îţi doreşti ceva cu adevărat, trebuie să lupţi"

 
A ales să studieze în colegiul naţional militar deoarece iubeşte armata  şi tot ce ţine de aceasta.
 
 „De la uniforme până la arme şi chiar relaţiile foarte bune de prietenie pe care le vom forma, toate  sunt motive importante ce îmi susţin alegerea”, precizează argeşeanul.
 
În propria reţetă a succesului, Răzvan a trecut pe primul plan dorinţa.
 
 „Dacă îţi doreşti ceva cu adevărat, trebuie să lupţi pentru acel lucru,indiferent cât de dificil e să îl îndeplineşti”, este motto-ul lui.
 
Răzvan a vorbit şi despre prima săptămână petrecută în acest mediu al ordinii şi disciplinei.
 
 „După cum mă aşteptăm, a fost mult diferit faţă de traiul de acasă. Sunt multe restricţii şi nu mai eşti în ,,zona ta de confort'',  fapt pentru care este o nouă provocare ce trebuie să fie depăşită în drumul spre a deveni un elev de succes al Armatei României. Cea mai mare aşteptare pe care o am de la acest colegiu de prestigiu nu este doar învăţatul sau legarea de prietenii, ci formarea noastră ca oameni puternici şi demni de a-şi servi patria la nevoie”, spune elevul.
 
Nu s-a gândit încă ce academie militară vrea să urmeze, dar are totuşi o opţiune: Încă nu m-am gândit atât de departe, dar Academia Tehnică Militară  „Ferdinand I" pare cea mai bună alegere pentru mine în acest moment".
 
MApN l-a felicitat şi i-a urat succes pe drumul ales.
 
"Să ai un parcurs de excepţie şi, la final, să raportezi: <<Misiune îndeplinită>>!”
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările