Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Un gigant german din industria auto a început vaccinarea salariaţilor la cea mai veche fabrică din România

1
12 May 2021 13:42:00
Autor: Denis Grigorescu
La fabrica Draexlmaier din Piteşti lucrează 2.000 de salariaţi FOTO: arhiva Adevărul
La fabrica Draexlmaier din Piteşti lucrează 2.000 de salariaţi FOTO: arhiva Adevărul

Începând de miercuri 12 mai, compania Lisa Draexlmaier din Piteşti, ce face parte din Grupul Draexlmaier din Germania, este prima mare firmă din judeţul Argeş ce a solicitat şi a început vaccinarea salariaţilor.

În cursul zilei de miercuri 12 mai s-au vaccinat 102 dintre cei aproximativ 2.000 de salariaţi ai companiei din Piteşti. Campania de vaccinare de la Lisa Draexlmaier va continua până marţi 18 mai inclusiv, vaccinarea realizându-se cu Pfizer-BioNTech. Angajaţii care au ales să se vaccineze vor primi o zi liberă.

Fabrica de la Piteşti aparţine gigantului german Draexlmaier, unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume.

În cadrul filialei de la Piteşti, cea mai veche din România, deschisă în 1993, se desfăşoară şi activităţi de Dezvoltare Inginerie şi IT.

Draexlmaier a investit până acum peste 500 de milioane de euro în ţara noastră şi mai are fabrici la Braşov, Hunedoara, Satu Mare şi Timişoara.

Draexlmaier are la ora actuală 75.000 de salariaţi în 65 de fabrici din 20 de ţări.

Draexlmaier produce printre altele cablaje şi compnente electrice şi electronic pentru producători de automobile premium precum Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche, Rolls- Royce şi Volkswagen.

Vă mai recomandăm şi:

Gigantul german din industria auto care investeşte milioane de euro în şcolile profesionale din România. Elevii au bursă lunară şi ajung meseriaşi de top

 

Un gigant din industria auto oferă zeci de locuri de internship plătit şi contract de muncă part-time pentru studenţii români. Înscrierile se fac până pe 5 decembrie

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

eu doar constat
12.05.2021, 17:42:54

Hai, mai Denis! Corecteaza draga titlul. E vorba de cea mai veche fabrica A SA din Romania si nu la cea mai veche cuy adevarat, pe care, daca vei cuteza sa o cauti, o vei gasi tocmai la Resita - a fost intemeiata in 1771. Pana si Ambasadorul SUA Rosapepe, care a vizitat Romania si care se pregatea sa anunte locuitorilor resiteni, ca SUA a venit sa aduca in acest colt al tarii civilizatia, a cam facut pe el, cand a aflat ca in Resita a inceput industrializarea "acestui colt al tarii" inainte de intemeierea SUA. E adevarat ca pe vremea aceea nu exista inca Romania la Resita (si nici pe harta balcanilor), dar cand in 1918, Banatul a devenit parte a Romaniei, fabricile resitene erau deja in functiune de 147 de ani. S-avem onoare!

-2 (2 voturi)
Modifică Setările