Piteşti

articolul anterior articolul urmator

Un om de afaceri nou intrat în politică îşi donează, lună de lună, indemnizaţia de consilier local. Unde ajung banii

3
20 Oct 2021 06:37:16
Autor: Cristina Stancu
Copiii clasei a II-a a Şcolii Generale "Nicolae Bălcescu" au primit de la Mihai Coteţ sprijin pentru a  avea o tablă mobilă.    Foto Facebook Mihai Coteţ
Copiii clasei a II-a a Şcolii Generale "Nicolae Bălcescu" au primit de la Mihai Coteţ sprijin pentru a avea o tablă mobilă.    Foto Facebook Mihai Coteţ

Mihai Coteţ, un antreprenor intrat de trei ani în politică şi devenit, în 2020, consilier local (PNL), a iscat rumori când, la început de mandat, a anunţat că, lună de lună, îşi va dona indemnizaţia de ales local, ceea ce şi face. A încercat să-i motiveze şi pe colegi să-i urmeze gestul, dar nimeni nu s-a „molipsit”.

Sprijinul său a ajuns la familii nevoiaşe, cazuri umanitare, la diverse asociaţii (incusiv la copiii de la "Casa Bună"), dar şi la şcoli.

Elevii clasei a II-a a Şcolii Generale "Nicolae Bălcescu" din Piteşti au primit, de exemplu, luna trecută, o tablă mobilă.
 
„Indemnizaţia lunară de consilier a mers, cu tot dragul, către ei. Toată administraţia pentru ceea ce se face în această şcoală! Probabil că este singura din judeţ unde există amenajată o clasă în aer liber, acolo unde elevii învaţă ori de câte ori vremea o permite. Ştiu că sunt mulţi oameni de afaceri sau persoane publice care pot întinde o mână de ajutor. Îi îndemn să o facă, pentru că şcolile piteştene se confruntă cu destul de multe lipsuri. Ştiu că responsabilitatea este, în primul rând, a statului, dar cred, în egală măsură, că o comunitate cu oameni implicaţi este o comunitate mai frumoasă şi mai puternică", spunea, atunci, Mihai Coteţ.

Mihai Coeţ este tatăl a doi tineri eminenţi, de 17 şi respectiv 20 de ani, care nu-şi doresc să rămână în Piteşti, pentru că oraşul nu este cum şi-ar dori cei ca ei să fie. 

Cu gândul de a schimba acest lucru a intrat în politică cunoscutul om de afaceri, iar gesturile sale caritabile merg preponderent către domeniul educaţiei. Mihai Coteţ şi soţia sa s-au implicat însă şi în campania de strângere de fonduri pentru primele aparate de testare PCR care au ajuns la Piteşti.
 Un om de afceri intrat recent în politică îşi donează, lună de lună, indemizaţia  de consilier local. Gestul caritabil i-a adus şi antipatii în CL Piteşti
Clasa a II-a a Şcolii Generale "Nicolae Bălcescu" a primit de la Mihai Coteţ sprijin pentru a avea o tablă mobilă   Foto: Mihai Coteţ
 
Dincolo de indemnizaţia de consilier local pe care o donează lunar, Mihai Coteţ face astfel de gesturi şi prin intermediul firmei sale. Luna trecută, spre exemplu, a donat 5.000 de lei pentru sprijinirea unui caz medical, despre care însă nu vrea să vorbească. Ce şi-ar dori e ca cei ce dispun de resurse să se implice în sprijinirea celor care au mare nevoie de ajutor. 
 
„E doar dorinţa de a face ceva pentru comunitatea din care faci parte. E foarte simplu, când ai de unde, să faci bine! De asta îi şi îndemn pe cei care au posibilitatea asta să ajute. Sunt conştient că societatea poate să facă mult mai multe lucruri, dar, dacă fiecare ar face un pic de bine şi, lunar, am ajuta acolo unde e nevoie, lucrurile ar fi altfel", a declarat, pentru "Adevărul", Mihai Coteţ.
 

„Dacă Dumnezeu îţi dă, trebuie să dai şi tu mai departe"

Gestul lui n-a fost însă urmat, până acum, de nimeni din CL Piteşti. 
 
„Nu ştu dacă a avut vreun impact propunerea mea. Sunt sigur că, în sinea lor, mulţi sunt oameni deschişi către asemenea fapte. Într-adevăr, au existat unii colegi care au încercat să spună că vreau eu să ies în evidenţă prin ceea ce fac, dar nu despre asta e vorba, pentru că şi înainte să fiu consilier local, am făcut asta. Asta simt să fac. Eu cred că, dacă Dumnezeu îţi dă, trebuie să dai şi tu mai departe ", mai spune, pentru "Adevărul", omul de afaceri piteştean.
Un om de afceri intrat recent în politică îşi donează, lună de lună, indemizaţia de consilier local. Gestul caritabil i-a adus şi antipatii în CL Piteşti
Mihai Coteţ şi familia sa. Foto: arhiva personală
 
Mihai Coteţ este unul dintre noii aleşi locali care au atras atenţia asupra unor grave probleme şi asupra lipsei de transparenţă la SC Apă Canal şi TermoCalor Confort, firme la care Primăria Piteşti este acţionar majoritar şi unul dintre oamenii de afaceri care au sprijinit consistent recentele campanii electorale ale PNL în Piteşti şi Argeş, după ce a fost păcălit de conducerea filialei sale cu postul de viceprimar. 
 
A candidat, recent, la şefia PNL Piteşti, dar a pierdut la alegerile încheiate cu megascandalul izbucnit după ce s-a aflat că la respectivele alegeri (care fac obiectul unei contestaţii în curs de soluţionare) a votat inclusiv un minor, iar mai mulţi membrii cu cotizaţia la zi n-au fost lăsaţi nici măcar să intre în sală.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Acuze la adresa managerului Teatrului Davila din Piteşti: „Sunt angajaţi cu COVID-19, dar directorul pune presiune să nu se spună”. Ce spune managerulOnoare şi Arbitraj PNL. Alegerile sunt contestate
 
Scandalul iscat între liberalii din Piteşti a ajuns la Comisia de Onoare şi Arbitraj PNL. Alegerile sunt contestate

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

gyll
20.10.2021, 07:49:14

Păi cum să renunțe colegii la o așa pleașcă ? Unii, cum zicea acum ceva vreme un psd-ist de frunte sunt "săraci lipiți", nu pământului ,banului public.

+13 (13 voturi)
Victor Reyes
20.10.2021, 11:44:52

Posteaza frecvent, are un vocabular redus, e un antivaccinist feroce, si minciunile pe care le scrie sunt in general ridicole. I se baneaza contul? Nicio problema, isi deschide repede altul, sau continua sa posteze de pe un alt cont clona deja existent. Vorbim de postacul "Firea Madalin", banat in repetate randuri, dar de neoprit. Iata o analiza a activitatii si clonelor acestui haiduc al social media: https://telegra.ph/Analiza-forumuri-Adevarul-clonele-postacului-Firea-Madalin-10-19 Copii, nu faceti ca Madalin: ajungeti de rasul lumii in cel mai bun caz. In cel mai rau caz, omorati oamenii creduli care iau de buna ce postati voi.

+7 (7 voturi)
Andrew Smith
20.10.2021, 14:52:03

Pentru placerea dumneavoastra puteti monitoriza live activitatea postacilor antivaccinisti pe forumurile Adevarul, vizitand: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! [daca exista nume de antivaccinisti sarguinciosi, care nu se regasesc in graficul respectiv, Vocea Mantuitorului asteapta sugestii]

+8 (8 voturi)
Modifică Setările