Un tânăr din Argeş s-a urcat beat la volan, a intrat cu maşina într-un cap de pod şi s-a răsturnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto IPJ Argeş
Foto IPJ Argeş

Un tânăr de 21 de ani, din Mioveni - Argeş, aflat sub influenţa alcoolului, a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi i-au reţinut permisul.

Joi dimineaţa, poliţiştii Secţiei Rurale Stâlpeni au intervenit la un eveniment rutier petrecut în zona Piscani de pe raza localităţii Dârmăneşti.

"Din verificările efectuate s-a stabilit că un conducător auto de 21 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe DN 73, din direcţia Stâlpeni spre Piteşti, la ieşirea din curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, lovind un cap de pod din afara părţii carosabile şi răsturnându-se", precizează IPJ Argeş.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reţinut pentru cercetări, fiind eliberată dovadă fără drept de circulaţie.

Un tânăr din Argeş s-a urcat beat la volan, a intrat cu maşina într-un cap de pod şi s-a răsturnat
Un tânăr din Argeş s-a urcat beat la volan, a intrat cu maşina într-un cap de pod şi s-a răsturnat

Recomandări pentru evitarea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool:

- Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

- Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetărilor, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

- Consumul de alcool nu este compatibil cu conducerea autovehiculelor, deoarece pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

- De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

- Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte.

- Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

- Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede, ori motociclete!

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite