Piteşti

articolul anterior articolul urmator

UPDATE PSD şi PD-L Argeş amendate în urma mitingului de ieri! (FOTO)

0
31 Jan 2011 15:01:05
Autor: adevarul
Ponta i-a îndemnat pe social-democrați să rămână uniți
Ponta i-a îndemnat pe social-democrați să rămână uniți

Sute de persoane, angajați ai structurilor din subordinea Consiliului Județean Argeș, membri PSD, directori de instituții și primari s-au adunat la sediul PSD Argeș pentru a milita ca președintele Consiliului Județean, Constantin Nicolescu, să fie judecat în libertate.

UPDATE 1 februarie, ora 11.30 PSD şi PD-L Argeş, amendate

Conducerile filialelor din Argeş ale partidelor PSD şi PD-L au fost amendate cu câte 1000 de lei fiecare, pentru tulburarea liniştii publice, în urma protestelor de ieri. 

"În ziua de 31.01 a.c.între orele 13.30-16.45 la sediul unui partid politic -Filiala Argeş din Piteşti,  s-a desfăşurat o acţiune de protest la care au participat un număr de aproximativ 350-400 membri şi simpatizanţi care si-au exprimat nemulţumirile ca urmare a arestării Preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. La acţiune au participat lideri din conducerea centrala şi locală a acestui partid. Totodată la sediul unui alt partid- Filiala Argeş din Piteşti, s-au strîns un număr de 250-300 membri şi simpatizanţi pentru a susţine partidul. Au fost sancţionate filialele celor doua partide din Piteşti, conf. L.61/91, art. 2 pct.28 cu amendă de 1000 lei fiecare, sancţiune prevăzută în art.3 pct.1 lit. b din lege. Nu s-au înregistrat evenimente deosebite. Măsurile de ordine au fost asigurate de 50 de poliţişti, 146 jandarmi din cadrul IJJ Argeş şi 10 lucrători ISU Argeş", se precizează în comunicatul de presă emis de Inspectoratul de Poliţie Argeş.

UPDATE 17.29 Liderii PSD s-au alăturat protestului

Protestul desfășurat în incinta sediului PSD Argeș a strâns peste 300 de social-democrați, cărora li s-au alăturat membri ai PNL și PC. Protestatarii au strigat la unison "Libertate!", "Jos Băsescu!" și "Unitate!". Primari, directori de instituții, senatori, deputați sau simpli simpatizanți au vrut să fie astfel solidari cu Constantin Nicolescu, care a fost arestat joia trecută.

Solidari cu Constantin Nicolescu (FOTO: Raluca Nicula)

La ora 15.30, la protest și-au făcut apariția și reprezentanți ai Biroului Permanent Național al PSD. Victor Ponta, Adrian Năstase, Ecaterina Andronescu, Titus Corlățean, Marian Vanghelie, Nicolae Bănicioiu, Robert Negoiță, Oana Niculescu Mizil, Viorel Hrebengiuc și Adrian Severin s-au alăturat susținătorilor și au rostit la microfon încurajări la adresa tuturor social-democraților.

Și Marian Vanghelie a luat cuvântul la Pitești (FOTO: Raluca Nicula)

"Cerem acelaşi lucru: să se aplice legea pentru toată lumea! Să nu mai fie liberi hoţii şi corupţii de la PDL. Sper ca Dumnezeu să îi dea putere lui Constantin Nicolescu să treacă peste aceste momente. Trebuie să arătăm că suntem alături de el şi că nu ne e frică de cei de la PDL", a spus Ponta, în faţa susținătorilor lui Nicolescu.

Tudor Pendiuc și Victor Ponta (FOTO: Raluca Nicula)


Protestatarii au cerut judecarea lui Constantin Nicolescu în libertate (FOTO: Raluca Nicula)

Ora 14.30

Susținătorii lui Constantin Nicolescu sunt revoltați de modul în care justiția  a acționat  în cazul președintelui CJ Argeș.

Pe clădirea sediului PSD a fost postat un banner uriaș cu inscripția ,,Nicolescu judecat în  libertate!”. Protestatarii poartă cătușe de plastic și pancarte pe care scrie „Nicolescu liber!” și „Și eu sunt un pericol public, arestați-mă!”


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările