UPDATE PSD şi PDL Argeş, amendate după protestul de ieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce greii PSD organizau manifestaţii împotriva PDL în curtea propriului sediu din Piteşti, la DNA erau aduşi la audieri primarii învinuiţi în acelaşi dosar cu Constantin Nicolescu. Judecătorii Tribunalului Argeş au motivat decizia de arestare preventivă a şefului Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, invocând şi că „nimeni nu-i mai presus de lege“. 

CITIŢI AICI ÎNCHEIREA TRIBUNALULUI ARGEŞ PRIN CARE SE MOTIVEAZĂ MĂSURA DE ARESTARE PENTRU 29 DE ZILE A LUI CONSTANTIN NICOLESCU

UPDATE 1 februarie, ora 12.10 PSD şi PD-L Argeş, amendate pentru protestul de ieri

Conducerile celor două filiale din Argeş ale PSD şi PD-L au fost amendate cu câte 1000 lei fiecare pentru tulburarea liniştii publice, după ce ieri după-amiază la sediul PSD s-au adunat aproximativ 400 de membri şi simpatizanţi pentru a-l susţine pe preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, în frunte cu liderul Victor Ponta. În acelaşi timp, la sediul PD-L peste 250 de oameni au venit să susţină partidul.

"Au fost sancţionate filialele celor doua partide din Piteşti, conf. L.61/91, art. 2 pct.28 cu amendă de 1000 lei fiecare, sancţiune prevăzută în art.3 pct.1 lit. b din lege. Nu s-au înregistrat evenimente deosebite. Măsurile de ordine au fost asigurate de 50 de poliţişti, 146 jandarmi din cadrul IJJ Argeş şi 10 lucrători ISU Argeş", se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliţie Argeş.

Citiţi şi: PSD: Jihad contra Justiţiei

Ponta cheamă "oamenii din toată ţara" să ceară dreptate la PDL, în ziua recursului lui Nicolescu

Actualii primari de la ­Câmpulung, Budeasa şi Stâlpeni, alături de fostul primar de la Curtea de Argeş au dat declaraţii, în calitate de învinuiţi în dosarul Nicolescu, la Direcţia Naţională Anticorupţie Piteşti. Explicaţiile pe care le-au avut de dat edilii au avut legătură cu fondurile PHARE care ar fi fost accesate ilegal de către Consiliul Judeţean (CJ) Argeş şi apoi alocate pentru reabilitarea unor şcoli din judeţ.

Fostul primar din Curtea de Argeş, Gheorghe Nicuţ, a venit la audieri de dimineaţă şi a discutat cu procurorii mai bine de două ore. Fostul edil a fost citat „prin telefon" şi a avut de explicat o serie de proceduri legate tocmai de accesarea unor fonduri PHARE. „Nu am primit citaţie să vin. M-au citat telefonic, m-au sunat şi m-au invitat aici. Tot ceea ce am făcut a fost să semnez un parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş, bineînţeles, împuternicit de Consiliul Local", a declarat Gheorghe Nicuţ. Audiaţi au fost şi primarul de la Budeasa, Ion Ştefan, cel de la Câmpulung, Călin Andrei, şi cel de la Stâlpeni, Ion Popa. Primarul de la Stâlpeni este învinuit că ar fi ascultat de ordinele lui Nicolescu şi ar fi „fentat" legea. În cursul lunii iunie 2009, Constantin Nicolescu i-ar fi cerut primarului de la Stâlpeni să nu-i dea lui Cornel Penescu o amendă de 10.000 de lei pentru o autorizaţie de construcţie care nu era în regulă.

De ce este Nicolescu pericol public

Faptul că un personaj atât de important de pe scena politico-administrativă a Argeşului este acuzat de fapte de corupţie, trafic de influenţă, luare de mită, fals intelectual a cântărit greu în faţa instanţei, care a decis arestarea preventivă a lui Constantin Nicolescu. Cel puţin asta reiese din Încheierea dată de către Tribunalul Argeş, care a dispus arestarea pentru 29 de zile a preşedintelui CJ. „Pericolul concret pentru ordinea publică constă şi în aceea că faptele săvârşite de inculpat au o mare rezonanţă atât asupra opiniei publice, cât şi asupra celor care ne monitorizează - se ştie că ţara noastră e monitorizată pe probleme de corupţie, or, dacă tocmai o persoană care este preşedintele Consiliului Judeţean săvârşeşte aceste fapte - rezultă cât de bine este privită ţara noastră pe plan extern", se mai arată în motivarea Tribunalului Argeş. Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, prezent ieri la Piteşti, contrazice însă motivarea judecătorilor. „Vrem să se aplice legea, vrem ca justiţia să fie dreaptă, vrem ca Nicolescu să fie judecat în libertate. Nu e un pericol public. Este trimis în spital şi la închisoare pentru că a muncit ani de-a rândul pentru argeşeni".  Rapoartele întocmite de specialiştii din cadrul DNA au fost făcute pe baza unor convorbiri telefonice între Constantin Nicolescu, Cornel Penescu şi primarul comunei Stâlpeni, dar şi pe baza unor documente găsite în timpul  percheziţiilor de la Consiliul Judeţean şi la domiciliul lui Nicolescu.

Astfel, preşedintele CJ este acuzat că ar fi luat mită de la omul de afaceri argeşean. În acest dosar este menţionat şi numele unei firme de ­construcţii din Argeş, Sc Zeus SA, care ar fi fost favorizată de către preşedintele CJ să obţină mai multe lucrări. „În perioada în care SC Z. SA executa lucrări la cele patru unităţi de învăţământ din Argeş, apropiaţi ai familiei inculpatului aveau lucrări cu aceeaşi firmă sau încheiau contracte în favoarea familiei inculpatului", se mai arată în Încheierea dată de Tribunalul Argeş.

"Este trimis în spital şi la închisoare pentru că a muncit ani de-a rândul pentru argeşeni."
Adrian Năstase preşedinte Consiliul Naţional PSD

„Nicolescu! Libertate!"

image

Victor Ponta, în timpul protestului de ieri din curtea PSD Argeş

Peste trei sute de social-democraţi, printre care primari şi parlamentari, susţinuţi de colegi liberali şi conservatori, au protestat ieri după-amiază timp de două ore la sediul PSD Argeş. Oamenii au afişat pe clădire un banner uriaş cu mesajul „Nicolescu, judecat în libertate", dând în acest fel să fie solidari cu preşedintele filialei şi, totodată, al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. Protestatarii s-au strâns în jurul orei 14.00 în curtea şi pe trotuarul din faţa sediului PSD Argeş, purtând bannere inscripţionate cu „Nicolescu liber" sau „Şi eu sunt pericol public, arestaţi-mă!".

Cei mai îndrăzneţi dintre ei au strigat „Libertate!", având puse pe mâini cătuşe din plastic. Membrii marcanţi ai filialei au cerut la microfon judecarea în libertate a liderului argeşean, acuzând că arestarea acestuia este un act politic, şi nu unul de justiţie. În jurul orei 15.30, la Piteşti au sosit şi liderii Partidului Social Democrat. Astfel, Victor Ponta, Adrian Năstase, Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţean, Marian Vanghelie, Nicolae Bănicioiu, Robert Negoiţă, Oana Niculescu Mizil, Viorel Hrebenciuc şi Adrian Severin s-au alăturat protestului şi au blamat modul cum a decurs arestarea lui Constantin Nicolescu. „Cerem să se aplice legea pentru toată lumea! Sper ca Dumnezeu să-i dea putere lui Constantin Nicolescu să treacă peste aceste momente. Trebuie să arătăm că suntem alături de el", a declarat Ponta în faţa susţinătorilor lui Nicolescu.

Proteste de susţinere în ţară

Focşani. 150 de membri ai PSD au pichetat ieri sediul PDL.
Timişoara. Aproximativ 300 de persoane au protestat la sediul PDL timp de o jumătate de oră.
Iaşi. În jur de 60 de membri ai PSD au pichetat sediul PDL între orele 15.00 şi 16.00.
Oradea. Aproape 200 de orădeni s-au adunat în Parcul Traian pentru a-l susţine pe Constantin Nicolescu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite