Piteşti

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Societatea OMV Petrom, amendată cu 100.000 de lei pentru poluarea Râului Cotmeana

0
22 May 2012 17:16:00
Autor: adevarul
Conducta avariată aparține OMV Petrom
Conducta avariată aparține OMV Petrom

700 de litri de țiței brut s-au deversat, marți dimineața, în apele Văii Radioasa și ale Râului Cotmeana. Totul s-a produs din cauza unei avarii la o conductă magistrală de transport țiței aparținând OMV Petrom.

UPDATE, 23 mai, ora 12.20: OMV Petrom, amendat cu 100.000 de lei

Din cauza poluării accidentale a râului Cotmeana, societatea OMV Petrom, care se face vinovată de deversarea a peste 700 de litri de țiței, a fost amendată de inspectorii Gărzii de Mediu Argeș. Aceștia au aplicat o sancțiune de 100.000 de lei societății.

22 mai, ora 17.16 Poluare accidentală a Râului Cotmeana

Marți dimineața, s-a produs o avarie la conducta magistrală de transport țiței aparținând OMV PETROM, pe tronsonul Cocu-Stația MTT Poiana Lacului.

 Fisura la conducta magistrală s-a produs din cauza coroziunii, antrenând deversarea a circa 700 de litri de țiței brut în apele Văii Radioasa și ale Râului Cotmeana.

Poluarea s-a întins pe Valea Radioasa pe o lungime de circa 1,5 km în comuna Poiana Lacului, iar pe râul Cotmeana, pe o lungime de 15 km, în raza comunelor Săpata și Lunca Corbului. 

Imediat s-a luat măsura opririi pompării țițeiului, izolarea zonelor afectate, curățarea zonei afectate și montarea de baraje în aval pentru reținerea țițeiului: 4 baraje pe Valea Radioasa și 14 baraje pe Râul Cotmeana.

La fața locului s-a deplasat și prefectul Cristian Soare pentru a coordona măsurile de intervenție.

La acțiunile de intervenție au participat echipe mixte formate din reprezentanți ai OMV PETROM, Agenția Regională pentru Protecția Mediului Pitești, Garda Națională de Mediu, Administrația Bazinală Argeș Vedea și ISU Argeș.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările