Piteşti

articolul anterior articolul urmator

UPDATE: Spitalul Judeţean, încadrat în categoria trei

0
24 May 2011 12:38:03
Autor: adevarul
Spitalul Judeţean de Urgenţă
Spitalul Judeţean de Urgenţă

Ministerul Sănătăţii se află în plin proces de încadrare a spitalelor din judeţul nostru în noile categorii de competenţă. Primele rezultate au venit, ieri, pentru unităţile medicale din Mioveni şi Ştefăneşti, care au fost încadrate în categoriile 4 şi 5, adică în penultima, respectiv ultima clasă.

UPDATE, ora 12.48

Cinci spitale din Argeş au primit ordin de încadrare

Spitalele argeşene aşteaptă ordinul de ministru prin care să fie încadrate într-una din cele cinci categorii. Până acum, au primit răspuns, pe lângă cele din Ştefăneşti şi Mioveni, şi unităţile medicale din Brădet (categoria 5), Câmpulung, Curtea de Argeş (4) şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti (3).

MARŢI:

Ministerul Sănătăţii se află în plin proces de evaluare şi încadrare a tuturor celor 11 spitale din judeţul nostru, după noua lege. Toate unităţile medicale au avut obligaţia să înainteze Direcţiei de Sănătate Publică Argeş fişa de autoevaluare, pe baza căreia se vor face aceste clasificări.

Unităţile medicale vor fi incluse într-una din cele cinci categorii prestabilite, prima fiind pentru nivelul de competenţă cel mai înalt. Conform situaţiilor depuse de managerii spitalelor argeşene, categoria maximă de încadrare pentru unităţile din judeţul nostru este de nivelul trei, adică mediu, pentru spitale care deservesc populaţia judeţului din aria administrativ-teritorială unde îşi au sediul şi, doar prin excepţie, din judeţele limitrofe, pentru afecţiuni cu grad mediu de complexitate. În această categorie maximă vor funcţiona spitalele din Piteşti, respectiv cel de Pediatrie şi Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Promisiuni ca să nu piardă încadrarea

„Toate spitalele au aplicat pentru clasificare pe baza unui plan de conformare. Adică, toate promit că vor face investiţii până la sfârşitul anului. Spre exemplu, Spitalul de Pediatrie va trebui să preia fostul Spital Călineşti şi să înfiinţeze acolo un bloc materno-infantil, cu 65 de paturi. În plus, toţi medicii vor fi nevoiţi să facă studii clinice”, ne-a spus Doina Fănică, lider Sanitas Argeş.

Pentru a nu pierde încadrarea de nivel trei, şi Spitalul Judeţean s-a angajat că până la finalul anului va achiziţiona un computer tomograf, una dintre dotările obligatorii pentru această categorie.

Spitale codaşe

Restul spitalelor argeşene, însă, vor prinde clasificarea pe ultimele două încadrări. Respectiv de nivel patru, nivel de competenţă bazal, spitale care deservesc populaţia pe o rază administrativ-teritorială limitată, pentru afecţiuni cu grad mic de complexitate şi cinci, nivel de competenţă limitat spitale care asigură servicii medicale pentru îngrijirea bolnavilor cronici, servicii medicale într-o singură specialitate sau servicii paleative.

Chiar în această dimineaţă au sosit şi primele confirmări în acest sens la Direcţia de Sănătate Publică.

"Spitalul din Mioveni şi cel de Geriatrie şi Boli Cronice din Ştefăneşti au fost încadrate de Minister în categoriile de competenţă patru şi cinci, adică penultima, respectiv ultima clasă. În privinţa celui din Mioveni, Consiliul Local va trebui să  facă demersuri pentru înfiinţarea Secţiei de chirurgie şi Compartimentului ATI până la finele anului 2011, după cum a promis", ne-a spus Anca Alexandrescu, director al DSP Argeş.

Majoritatea spitalelor vor fi înacdrate în ultima categorie, pentru că sunt mici sau au o singură specializare. Printre acestea  se numără Spitalul de Recuperare Brădet, cele de TBC sau de psihiatrie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii