Piteşti

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Eveniment foarte rar filmat în Piatra Craiului. Polenizarea în pădurile de molid are loc o singură zi pe an

1
22 May 2020 15:16:50
Autor: Cristina Stancu
Foto/video: Mircea Verghelet, Parcul Naţional Piatra Craiului
Foto/video: Mircea Verghelet, Parcul Naţional Piatra Craiului

Polenizarea în pădurile de molid şi brad, un eveniment care se întâmplă într-o singură zi din an, a fost surprinsă video în Parcului Naţional Piatra Craiului. Imagininile sunt spectaculoase.

Brazii şi molizii nu au flori colorate sau aromate care să atragă insectele polenizatoare, motiv pentru care polenizarea se face doar cu ajutorul vântului.

Nu se întâmplă însă la orice vânt de primăvară - vară.

Imaginile cu spectaculosul fenomen surprins în Parcul Naţional Piatra Craiului au fost postate pe pagina de Facebook Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

"Polenizarea în pădurile de molid şi brad, un eveniment care are loc o singură zi pe an, a fost surprinsă în pădurile Parcului Naţional Piatra Craiului în imagini superbe filmate de colegul nostru Mircea Vergheleţ *(...) Arborii eliberează o singură zi pe an cantităţi mari de polen în acelaşi timp. Polenul ajunge pe florile femele, viitoarele conuri, în arborii învecinaţi", explică Regia Natională a Pădurilor - Romsilva.


 

Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilorâ Romsilva, are o suprafaţă de 14.800 de hectare în judeţele Braşov şi Argeş, din care 10.860 de hectare sunt cu păduri.

Dintre acestea, peste 6.000 de hectare sunt păduri protejate. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Arhanghel Soimul
23.05.2020, 09:14:01

Foarte frumos!

Modifică Setările