Zeci de elevi şi studenţi vor primi bursele „Constantin Stroe”, lansate în onoarea celui care a contribuit esenţial la renaşterea Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Stroe a fost omul-cheie în privatizarea Dacia FOTO: Denis Grigorescu
Constantin Stroe a fost omul-cheie în privatizarea Dacia FOTO: Denis Grigorescu

Din acest an, Fundaţia Groupe Renault, împreună cu Dacia, lansează programul educaţional de burse „Constantin Stroe”, numit astfel în onoarea celui care a contribuit decisiv la renaşterea Dacia.

Prin intermediul Burselor de performanţă, Fundaţia îşi propune să identifice 10 elevi şi studenţi din anii terminali care au rezultate foarte bune, s-au evidenţiat prin proiecte extraşcolare şi de voluntariat, sunt pasionaţi de domeniul actual de studiu şi vor să contribuie în viitor la schimbarea societăţii. Acest tip de burse vizează un profil de învăţământ real (ex. automatică şi calculatoare, robotică, informatică, cibernetică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicaţii, tehnologia informaţiei, inteligenţă artificială).

Bursele sociale sunt adresate elevilor din învăţământul primar şi gimnazial care provin din medii şi zone rurale sau urbane defavorizate, din judeţele Argeş şi Dâmboviţa. Contextul pandemiei de SARS-CoV-2 a condus la dezechilibre majore în ceea ce priveşte accesul copiilor la cursurile şcolare. 50 de astfel de burse vor acoperi suportul pedagogic necesar reluării şcolii.

Iată şi calendarul privind acordarea burselor de performanţă „Constantin Stroe” în acest an:

- 1 iulie – 1 august – Înscrierea candidaţilor eligibili;

- 25 august – 10 septembrie – Analiza candidaturilor de către un juriu format din reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, Fundaţiei şi Grupului Renault;

- 15 – 20 septembrie - Publicarea listei cu cei 20 de finalişti;

- 25 septembrie – 10 octombrie - Interviuri cu cei 20 de finalişti şi selectarea celor 10 beneficiari ai Burselor de Performanţă

În ceea ce priveşte cele 50 de burse sociale, elevii care corespund criteriilor de eligibilitate vor fi selectaţi prin intermediul instituţiilor de învăţământ şi inspectoratelor judeţene.

Constantin Stroe, omul care se confundă practic cu renaşterea Daciei şi a industriei auto de la noi, s-a născut la Hulubeşti-Dâmboviţa, în 1942. S-a angajat la Dacia în 1968, iar între 1990 şi 2002 a fost director general Dacia şi omul care a avut rolul-cheie la privatizarea Dacia. Constantin Stroe a fost ulterior vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie de la Dacia şi preşedinte ACAROM. Constantin Stroe s-a stins din viaţă în decembrie 2016.

Vă mai recomandăm şi:

Constantin Stroe, fost director al Dacia: „Autorităţile sunt defazate faţă de  evoluţia economiei româneşti“

Băsescu, despre Constantin Stroe: „Dacă toţi managerii ar fi făcut ce a făcut el, astăzi aveam o industrie mult mai puternică“


 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite