10.000 de turişti sunt aşteptaţi pe Valea Prahovei de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 10.000 de turişti îşi vor petrece Revelionul în Prahova, la Sinaia, Buşteni şi Azuga, unele dintre cele mai căutate staţiuni din ţară pentru petrecerea dintre ani

Turişti sunt aşteptaţi şi la Breaza, Comarnic, Cheia, precum şi în alte localităţi rurale cu peisaje de iarnă spectaculoase, din judeţ. Gradul de ocupare al unităţilor de cazare de pe Valea Prahovei pentru Revelion este, în acest an, de 90%.

Vorbim doar de cifre oficiale pentru că, în realitate, foarte multe case de vacanţă sau particulare de pe Valea Prahovei devin pensiuni de ocazie pentru sărbătorile de iarnă.

Îngrijoraţi de codurile de ninsoare şi probabilitatea de a rămâne blocaţi pe drumurile din ţară care îi duc spre vacanţa de sfârşit de an, zeci de turişti şi-au anulat în ultimele două zile rezervările, în special la Buşteni şi Azuga. Fenomenul, potrivit reprezentanţilor asociaţiilor de turism din judeţ, nu este, însă, unul îngrijorător.

Autorităţile locale sunt pregătite să intervină în staţiuni şi, de altfel, nu sunt probleme în Sinaia, Buşteni şi Azuga după episodul de ninsoare, de duminică şi luni, din Prahova.

Singura problemă neprevăzută de pe Valea Prahovei ar putea fi vântul puternic. La viteze foarte mari, fenomenul duce la închiderea temporară a instalaţiilor de transport pe cablu. De asemenea, drumul dintre Sinaia şi Cota 1400 ar putea fi blocat. Artera se închide în fiecare iarnă la episoadele abundente de ninsoare.

În această perioadă trebuie evitate şi traseele montane, cu excepţia celor foarte uşoare, din jurul staţiunilor. Traseele montane de abrupt şi creastă din Bucegi au fost închise încă din luna noiembrie. 

image

Peisaje de vis zilele acestea la Sinaia. FOTO Facebook / Primăria Sinaia

Dacă ajungeţi la Sinaia, merită să daţi o fugă şi la Castelul Peleş. Acesta este deschis pe 31 decembrie, între 9.15 şi 14.00, este închis pe 1 ianuarie, dar se redeschide vizitelor turiştilor pe 2 ianuarie (între 10.00 – 16.15), precum şi sâmbătă, 3 ianuarie şi duminică, 4 ianuarie (între 9.15 – 16.15).

Mai puteţi citi

Anda Adam, Ellie White, 3 Sud Est, la Revelionul în aer liber din Ploieşti. Deep Central, Ellie White, Anda Adam şi 3 Sud Est vor concerta în noaptea dintre ani la Ploieşti, la Revelionul în aer liber organizat de primărie

Unde mai găsim locuri libere de Crăciun şi Revelion pe Valea Prahovei. Preţuri modice versus tarife mai mari ca în străinătate

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite