Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

13 cazuri noi de COVID-19 în comuna din Prahova unde s-a instituit carantina. Autorităţile au hotărât să renunţe la restricţiile de circulaţie

1
5 Aug 2020 11:34:34
Autor: Diana Frîncu
Jandarmi la intrare în comuna prahovenă Gornet
Jandarmi la intrare în comuna prahovenă Gornet

Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a decis miercuri, 05  august 2020, ridicarea carantinei zonale în satul Gornet din comuna Gornet, judeţul Prahova.

 Decizia intră în vigoare începând cu data şi ora emiterii ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova.

  În perioada următoare, starea de sănătate a populaţiei din satul Gornet, comuna Gornet, va fi monitorizată prin intermediul asistenţei medicale primare (medici de familie, asistenţi sociali), sub supravegherea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Renunţarea la măsura carantinării satului din comuna Gornet a fost luată la termen, deşi în localitate au apărut cazuri noi de COVID-19 exact în perioada în care a fost instituită această măsură.

”Potrivit anchetelor epidemiologice, efectuate de către DSP Prahova, în perioada 22 iulie 2020 – 03 august 2020 au fost depistate 13 cazuri noi de infecţie COVID-19, dintre care patru au fost din comunitate şi nouă au fost din rândul contacţilor celor 15 cazuri confirmate înainte de instituirea carantinei zonale. Dintre cele patru cazuri din comunitate, două sunt izolate în spital, iar două la domiciliu. Pentru acestea au fost identificaţi zece contacţi, patru având test RT-PCR pentru SARS-CoV-2 negativ, iar ceilalţi şase fiind carantinaţi la domiciliu”, se arată în comunicatul remis presei de Prefectură.                    

Reamintim că hotărârea de instituirea a carantinei zonale a fost luată în data de 22 iulie 2020, printr-un ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în baza hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică teritoriale şi cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

”La ora publicării acestui comunicat nu a fost emis Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, pentru ridicarea carantinei zonale”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Prahova.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

bios
5.08.2020, 13:23:36

Autorritati impotente si/sau corupte, bastinasi imbecili...intr-un cuvant, Romania.

+1 (1 vot)