Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Şefa DSP Prahova, ing. Consuela Dumitrică, despre listele cu medicii de familie care vaccinează anti-COVID-19: „Ne ocupăm mâine, publicăm poimâine“

1
26 Oct 2021 17:09:36
Autor: Diana Frîncu
DSP Prahova nu are o listă completă a medicilor de familie implicaţi în campania de vaccinare FOTO arhivă
DSP Prahova nu are o listă completă a medicilor de familie implicaţi în campania de vaccinare FOTO arhivă

În condiţiile în care la nivelul judeţului Prahova s-a triplat numărul persoanelor care solicită vaccinul anti-COVID, Direcţia de Sănătate Publică întârzie să facă publică lista completă a medicilor de familie, respectiv a cabinetelor medicale individuale (CMI) din judeţ, implicate în campania de vaccinare.

Contactat telefonic, inginerul Consuela Dumitrică, directorul Direcţiei de Sănătate Pulbică Prahova, a explicat că se va ocupa miercuri, 27 octombrie 2021, de actualizarea listei cu medicii de familie implicaţi în vaccinare şi va publica poimâine informaţia pe site-ul oficial al instituţiei. 

Dumitrică nu ştia nici măcar faptul că în prezent, pe site-ul oficial al instituţiei pe care o conduce se află o listă incompletă a CMI-urilor din Prahova unde se face vaccinul anti-COVID.

Redăm mai jos dialgoul telefonic purtat între reporterul ziarului ”Adevărul” şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, ing. Consuela Dumitrică:

Reporter: Vă sun în legătură cu lista medicilor de familie sau a cabinetelor medicale individuale care sunt implicate în campania de vaccinare. Ştiu că pe site-ul DSP există o listă, dar nu este completă. Nu sunt toate CMI-urile trecute acolo şi nici ce ser folosesc.

Ing. Consuela Dumitrică: Nici ce? Ce vaccin?

Reporter: Da, ce vaccin folosesc

Ing. Consuela Dumitrică: Ă, noi nu avem pe site-ul nostru, este pe site-ul prefecturii lista cu centrele de vaccinare. Ă... nu am postat încă pe site lista cu centrele

Reporter: Şi de unde pot face rost de această listă?

Ing.Consuela Dumitrică: Este pe site-ul prefecturii

Reporter: Nu, doamnă, este pe site-ul dspph.ro o listă a medicilor de familie implicaţi în campania de vaccinare, dar vă spun că nu este completă, adică nu sunt toţi medicii trecuţi acolo şi nici nu există informaţia cu privire la tipul de ser folosit

Ing. Consuela Dumitrică: Numa’ puţin, mai repetaţi o dată, că mi-a mai sunat şi telefonul celălalt şi nu am fost atentă. Deci ce informaţii spuneaţi că nu sunt?

Reporter: Vă întreb care sunt medicii de familie din Prahova, respectiv cabinete medicale individuale, care sunt implicate în campania de vaccinare. Pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova există lista cu medici, dar vă spun că nu este completă, nu sunt toţi medicii trecuţi acolo şi nici ce vaccin foloseşte fiecare cabinet medical individual

Ing. Consuela Dumitrică: Ă, o s-o…, aveam de gând s-o actualizăm lista, această listă o aveam în proiect, numai că au fost mai multe modificări, s-au suplimentat …la centre şi am zis să punem o listă completă.

Reporter: Când anume, pentru că este necesar

Ing.Consuela Dumitrică: Doamnă, mâine ne preocupăm de asta, poimâine o să apară cu siguranţă.

Reporter: Deci mâine vă ocupaţi, poimâine o să apară.

Ing. Consuela Dumitrică: Da, că au suferit multe modificări şi centrele de vaccinare şi-au suplimentat liniile …

Reporter: Nu credeţi că este o informaţie importantă de care ar trebuie să vă ocupaţi mai repede. Oamenii ne sună pe noi să ne întrebe informaţii despre medicii de familie care vaccinează

Ing.Consuela Dumitrică: Da, aşa este, aveţi dreptate. O să încercăm să urgentăm această problemă. Mâine o s-o rezolvăm”.

În tot acest timp, Prefectura Prahova a comunicat faptul că prahovenii care vor să se vaccineze ar face bine să se programeze înainte, având în vedere supraaglomerarea de la centrele de vaccinare.

”În ultima perioadă, solicitările din centrele de vaccinare au crescut considerabil în judeţul Prahova, motiv pentru care Instituţia Prefectului Judeţul Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova recomandă populaţiei să acceseze platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/) pentru înregistrarea în vederea vaccinării. Acest lucru este recomandat pentru a evita supraaglomerarea din centrele de vaccinare în condiţii de pandemie, pentru ca personalul medical să poată asigura dozele necesare tuturor celor care doresc să se vaccineze, dar şi pentru a reduce riscul de infectare înaintea vaccinării”, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Până astăzi, prahovenii se puteau prezenta la centrele de vaccinare fără programare prealabilă.

Nici Biroul de Presă al Prefecturii Prahova nu a putut oferi informaţii complete cu privire la cabinetele medicilor de familie implicate în campania de vaccinare, informaţie esenţială în contextul creşterii solicitărilor pentru imunizarea cu serul anti COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei prefectului a oferit doar un link cu trimitere pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova unde se află acea listă incompletă cu numele medicilor de familie implicaţi în vaccinare.

Pe aceeaşi temă: 

Prefectura Prahova reclamă că „situaţia devine disperată”, peste 30 de pacienţi aşteptând în UPU eliberarea unui loc pentru internare 

Apel disperat al prefectului către medicii de familie din Prahova: „Nu avem timp de pierdut”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
27.10.2021, 01:19:35

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările