Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

UPDATE VIDEO Accident Feroviar în Prahova. Două trenuri au deraiat în staţia Ploieşti Triaj. Zece persoane au fost rănite

5
18 Dec 2019 16:06:10
Autor: Diana Frîncu
Trenuri deraiate în staţia CFR Ploieşti Triaj FOTO ISU Prahova
Trenuri deraiate în staţia CFR Ploieşti Triaj FOTO ISU Prahova

Pompierii din Prahova intervin, miercuri, la un accident feroviar care s-a petrecut în staţia CFR Ploieşti Triaj. Din primele informaţii, două trenuri, unul de marfă şi altul de persoane s-au ciocnit frontal. Cinci persoane au fost rănite, dintre care două sunt angajaţi ai CFR.

UPDATE 19.45: Ministerul Transporturilor vine cu detalii despre accidentul feroviar din Prahova:

În jurul orei 15.50 două trenuri s-au ciocnit frontal (tren contra tren). Este vorba de trenul de călători 5008 aparţinând SNTFC CFR Călători SA care se deplasa pe relaţia Buzău – Ploieşti Vest – Bucureşti Nord şi care la trecerea prin ramificaţie a fost lovit frontal de un tren de marfă 30558, aparţinând unui operator privat;

În momentul impactului cele două trenuri circulau cu viteze reduse de circa 25 km/h fiecare;

În trenul ce aparţine SNTFC CFR Călători SA erau aproximativ 50 de călători;

Călătorii au fost preluaţi de către primul tren sosit în zonă şi au fost duşi către staţia Ploieşti Vest, după care îşi vor relua drumul către destinaţie;

În urma impactului frontal a rezultat deraierea unui număr de trei vagoane aparţinând trenului de marfă şi totodată deformarea primul vagon de călători;

Nu există răniţi grav sau victime omeneşti;

Circulaţia pe ruta Bucureşti Nord – Ploieşti Sud a fost închisă, fiind afectate trenurile care circulă spre regiunea Moldovei;

În momentul de faţă se fac eforturi pentru degajarea gabaritului şi redeschiderea traficului în zonă;

O echipă de investigaţie aparţinând Agenţiei de Investigare Feroviară Română (AGIFER) s-a deplasat la faţa locului pentru a investiga cauzele producerii accidentului;

La nivelul MTIC a fost convocat Comitetul Ministerial Restrâns pentru Situaţii de Urgenţă pe domeniul feroviar, conform procedurilor în vigoare;

La finalizarea investigaţiei informaţiile de interes public vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice.


UPDATE ORA 17.18: ISU Prahova anunţă că 37 de persoane care s-au aflat în trenul personal implicat în accidentul feroviar de la Ploieşti, dintre care trei copii, refuză transportul la spital. 

UPDATE ORA 16.48 Numărul victimelor creşte de la un moment la altul. ISU Prahova a anunţat că zece persoane vor fi transportate la spital. Dintre acestea, una va fi preluată de elicopter şi transportată cel mai probabil la un spital din Bucureşti.

UPDATE ORA 16 40: ISU anunţă că în total sunt şase persoane rănite. Acesta sunt evaluate medical la faţa loclui, într-o zonă de triaj improvizată în imediata apropiere a producerii accidentului. Restul pasagerilor din trenul de persoane implicat în accidentul feroviar au fost direcţionaţi către sala de aşteptare. În total sunt 18 pasageri care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

UPDATE ORA 16.23: În sprijinul echipejelor prahovene, la faŢa locului a fost trimisa şi echipa CBRN a Unităţii Speciale de Intervenţie în Situatii de Urgenta. De asemenea, un elicopter SMURD se va deplasa în zona.

FOTO ISU Prahova

Treul de marfă era încărcat cu zahăr, anunţă pompierii de la ISU Prahova.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza accidentului. Aceast aspect urmează să fie stabilit de reprezentanţii CFR după evacuarea răniţilor.

 

UPDAtE ORA 16.16 Circulaţia feroviară este închisă pe ambele sensuri pe tronsonul Bucureşti-Ploieşti SUD. Pe această rută circulă trenurile care fac legătură între Capitală şi Moldova.

FOTO ISU Prahova

UPDATE ORA 16.12 Cinci persoane sunt rănite, dintre care doi mecanici de locomotivă şi trei pasageri din trenul de persoane. Victimele nu sunt rănite grav, conform Biroului de Presă al ISU Prahova

FOTO Digi 24

UPDATE ORA 16.09 Din primele date oferite de Biroul de Presă al Poliţiei Prahova, accidentul a avut loc în Gara Triaj Ploieşti, între un tren marfar care se pare ca ar fi depasit semnalul de oprire şi a intrat ăn coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploiesti Sud - Bucureşti. În urma coliziunii, primul vagon al trenului personal ar fi deraiat.

...................................................

Ştirea iniţială

Conform Biroului de Presă al ISU Prahova, cinci persoane au fost rănite.

ISU a mobilizat la locul accidentului forţe impresionante: două echipaje de descarcerare, două autospeciale de stingere, patru ambulanţe SMURD,o unitate de terapie intensivă şi o ambulanţă de transport victime multiple. Alături de salvatorii de la ISU au intervenit şi 18 ambulanţe de la SAJ Prahova care a chemat la locu accodentului echipaje de intervenţie din Ploieşti, Băicoi şi Câmpina.

FOTO ISU Prahova

Reacţia oficială a Companiei Naţională de Căi Ferate CFR SA

Trafic feroviar oprit pe raza staţiei Ploieşti Triaj, trenurile circulă deviat Bucureşti,

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la această oră circulaţia trenurilor este inchisă pe raza staţiei Ploieşti Triaj din cauza producerii unui accident între un tren privat de marfă şi un tren de călători.

 Din primele informaţii primite de la faţa locului, în urma impactului 5 persoane au fost rănite (11 persoane rănite, confor ISU Prahova n.r), este vorba despre 3 călători din trenul Regio 5008 şi mecanicii celor două trenuri.

Din punct de vedere al asigurării continuităţii traficului feroviar pe relaţia Bucureşti - Ploieşti Triaj, CFR SA a luat măsura ca toate trenurile înscrise în circulaţie pe relaţia Bucureşti - Ploieşti Triaj să circule deviat pe ruta ocolitoare Brazi - Ploieşti Vest – Ploieşti Sud.

FOTO ISU Prahova 

Menţionăm faptul că o comisie de specialitate va ancheta acest accident şi va stabili cauzele exacte care au condus la producerea accidentului. Vom reveni cu noi informaţii

 Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA - companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Ştire în curs de actualizare

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Andrei Mihai Gratie
18.12.2019, 18:15:52

Trenul de marfa care nu a respectat semnalul de oprire, este al companiei germane DB, care are si in Romania puncte de lucru.... Si oricum pe acel mecanic al trenului de marfa il paste puscaria, pentru vatamare corporala grava conform Art. 194. - (1) Fapta prevăzută in art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecințe: a) o infirmitate; b) leziuni traumatice sau afectarea sănătății unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de ingrijiri medicale; c) un prejudiciu estetic grav și permanent; d) avortul; e) punerea in primejdie a vieții persoanei, se pedepsește cu inchisoarea de la 2 la 7 ani. (2) Cand fapta a fost săvarșită in scopul producerii uneia dintre consecințele prevăzute in alin. (1) lit. a), lit. b) și lit. c), pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani. (3) Tentativa la infracțiunea prevăzută in alin. (2) se pedepsește. Art. 196 Vătămarea corporală din culpă (1) Fapta prevăzută in art. 193 alin. (2) săvarsită din culpă de către o persoană aflată sub influenta băuturilor alcoolice ori a unei substante psihoactive sau in desfăsurarea unei activităti ce constituie prin ea insăsi infractiune se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. (2) Fapta prevăzută in art. 194 alin. (1) săvarsită din culpă se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. (3) Cand fapta prevăzută in alin. (2) a fost săvarsită ca urmare a nerespectării dispozitiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităti, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda. (4) Dacă urmările prevăzute in alin. (1)-(3) s-au produs fată de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime. (5) Dacă nerespectarea dispozitiilor legale ori a măsurilor de prevedere sau desfăsurarea activitătii care a condus la comiterea faptelor prevăzute in alin. (1) si alin. (3) constituie prin ea insăsi o infractiune se aplică regulile privind concursul de infractiuni. (6) Actiunea penală se pune in miscare la plangerea prealabilă a persoanei vătămate. Art. 329 Neindeplinirea indatoririlor de serviciu sau indeplinirea lor defectuoasă (1) Neindeplinirea indatoririlor de serviciu sau indeplinirea lor defectuoasă de către angajatii care gestionează infrastructura feroviară ori ai operatorilor de transport, interventie sau manevră, dacă prin aceasta se pune in pericol siguranta circulatiei mijloacelor de transport, interventie sau manevră pe calea ferată, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani. (2) Dacă fapta a avut ca urmare un accident de cale ferată, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani.

TheErrorIsT
18.12.2019, 19:46:54

Unde mai pui ca transporta si substante nesanatoase. Venea cu zahar ca sa ne faca obezi si diabetici si pleca cu padurile tarisoarei.

+2 (2 voturi)
Emil Popescu
18.12.2019, 18:50:43

Era o problema de timp sa se intample asa ceva la starea actuala a caii ferate.Am depasit India si Pakistanul la deraieri si asta este numai inceputul.

+1 (3 voturi)
m lupascu
18.12.2019, 19:02:14

- indemnizatii speciale pentru crima organizata din al doilea parlament ilegitim 300

+1 (1 vot)
georgescu iulian
18.12.2019, 20:20:33

nu cred ca R5008 circula prin Ploiesti Vest! intarzierile din Bucuresti catre Ploiesti au fost de cel putin 100 min.................am calatorit azi dupa amiaza....... plus pe ruta Bucuresti-Brasov , pe la Buftea .......a ramas trenul in pana de locomotiva..... Calatorii s-au panicat, au urcat in trenul de Marasesti dar SURPRIZA!.............la Peris au fost dati jos din tren si s-au urcat in acelasi tren pe care-l parasisera cu o jumatate de ora mai devreme....... CFR -istii navetisti care circulacu AUTORIZATIE ii imbarbatau pe calatori : LASA CA SI TRENUL DE ARAD A FACUT ...ORE SI NU S-A MAI PANICAT NIMENI! ASTA ESTE O SEARA MAGICA, CA SE AUDE.....HO, HO, HO!

+1 (1 vot)