Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova, despre incendiul de la LUKOIL: „Nu a fost afectată calitatea aerului”

0
21 Sep 2021 17:24:30
Autor: Diana Frîncu
Incendiul la rafinăria Lukoil din Ploieşti nu a afectat calitatea aerului din Ploieşti, potrivit APM FOTO Facebook/Garda de Mediu Prahova
Incendiul la rafinăria Lukoil din Ploieşti nu a afectat calitatea aerului din Ploieşti, potrivit APM FOTO Facebook/Garda de Mediu Prahova

În urma monitorizării din perioada manifestării incendiului nu au fost înregistrate depăşiri pentru indicatorii măsuraţi şi nu a fost afectată calitatea aerului în zonele populate, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova.

Incendiul izbucnit la orele prânzului în incinta rafinăriei Lukoil din Ploieşti, cu degajare mare de fum, motiv pentru care ISU Prahova a emis mesaj RO-Alert prin care populaţia era avertizată să rămână în case, să închidă geamurile sau să evite zona din apropierea rafinăriei.

Incendiul s-a produs la baza coloanei de fracţionare a instalaţiei cocsare, fiind lichidat, într-un sfert de oră, de forţele proprii de intervenţie ale rafinăriei, dar şi de către pompierii ISU Prahova. 

Pentru stingerea flăcărilor care au cuprins reziduuri petroliere (păcură, motorina, cocs), au fost solicitaţi să intervină 35 de pompieri. Focul s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp, potrivit Biroului de presă al ISU Prahova.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările