Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

SUBIECTE BAC 2013  Perlele candidaţilor din Ploieşti, la Geografie: „Ce stat era ăla micuţu, micuţu, acolo?“, „Ce oraşe mai e în Ungaria?“, „Aia era Marea Mediterania?“ FOTO

15
5 Jul 2013 14:18:10
Autor: Dana Mihai
O candidată din Ploieşti care semăna cu Daniela Crudu a avut mari dileme la proba de geografie. FOTO Dana Mihai
O candidată din Ploieşti care semăna cu Daniela Crudu a avut mari dileme la proba de geografie. FOTO Dana Mihai

Examenul de Bacalaureat 2013 s-a încheiat vineri, 5 iulie, cu proba scrisă la alegere, la care au participat 6.259 elevi din Prahova  înscrişi pe listele de Bac 2013. La ieşirea de la ultima probă, la care mulţi dintre candidaţii de la centrul de examinare „Sfântul Apostol Andrei“ din Ploieşti au ales Geografia, absolvenţii au făcut o avanpremieră a „perlelor“ pe care le vor găsi profesorii în lucrări

Cu un „look“ gen Daniela Crudu, mai puţin mina foarte supărată de la ieşirea de la probă, o candidată care a ales disciplina geografie pentru ultimul examen de la bacaluareat, şi-a verificat în faţa centrului de examinare răspunsurile date în lucrare, cu unii dintre colegii mai pregătiţi.   

Prima oară a fost extrem de curioasă „Ce stat era ăla micuţu, micuţu, acolo, de pe hartă?“. Liechtenstein, a informat-o un coleg, Marius Radu, transformat ad-hoc în guru al probei de geografie pentru majoritatea candidaţilor din „Sfântul Apostol Andrei“. „Auzi, dar ce oraşe mai e în Ungaria?“, a continuat colega, dând indicii clare şi asupra notei pe care o va obţine la limba română. „Debrecen, Gyor, Veszprem“, i-a răspuns din nou colegul.

Întrebările au continuat cu dezacorduri şi curiozităţi geografice minute întregi, de parcă sosia din Ploieşti a Danielei Crudu abia descoperise geografia de câteva ore, la intrarea în examen: „Ăia era Subcarpaţii?“, „Mai era şi alţi munţi în Ungaria?“.

Dezamăgită că a răspuns greşit la majoritatea punctelor, a încheiat apoteotic „Auzi, dar la subpunctul ală trei, era Marea Mediterania?“. Fără să-şi dea seama unde a greşit, a realizat totuşi după ochii miraţi ai colegilor că întrebarea a fost prea de tot, aşa că şi-a luat graţioasă la revedere şi a plecat să sărbătorească, la un suc, încheierea bacalaureatului.

Peste 9.50 la geografie, fără meditaţii

În urma sa, alţi colegi şi-au verificat şi ei răspunsurile tot la Marius Radu, guru-ul de la geografie de la „Sfântul Apostol Andrei“ din Ploieşti. Olimpic în gimnaziu la geografie, îşi doreşte să fie admis la Facultatea de Hidrologie – Meteorologie din Bucureşti.

Pasiunea pentru geografie o are de mic şi nu a avut nevoie de meditaţii pentru a pătrunde secretele disciplinei, de la tipuri de climă şi vegetaţie până la cunoştinţe vaste despre oraşele din întreaga lume, modul de formare al munţilor de pe glob şi tipurile de minereu din fiecare zonă a Pământului.

Jenat, Marius Radu a fost nevoit să-i argumenteze unui coleg inclusiv de ce nu este climă tropicală în ţara vecină României, Ungaria.

Nota la care se aşteaptă la geografie este de cel puţin 9,50, după ce, spune el, a greşit puţin la graficele din cerinţe.

2 eliminaţi din examen la ultima probă

6.260 de absolvenţi de clasa a XII-a din Prahova din generaţia actuală şi promoţiile anterioare s-au înscris la ultima probă a BAC-ului de vară 2013.

232 au absentat la examen, în timp ce doi candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă.

Notele obţinute la bacalaureat se afişează pe 8 iulie, zi în care pot fi depuse şi contestaţii.

Mai puteţi citi

Subiectele de la proba la alegere, grele sau cu „capcane“ UPDATE

SUBIECTE BAC 2013 / PRAHOVA / Subiectele de la Informatică, Filosofie, Chimie, Anatomie, Economie, Fizică, Geografie şi Biologie publicate şi rezolvate pe adevarul.ro UPDATE

BACALAUREAT 2013 Campioană mondială la karate din Ploieşti: „Am învăţat mult pentru Bacalaureat, iar după examen plec din România“

„Să vină 9, să vină 10, să vină 9 la Ploieşti!“ A doua probă scrisă a înviorat atmosfera de la Bacalaureat FOTO

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Angheluta Danut Stefan
5.07.2013, 22:16:12

In primul rand daca cineva a zis o perla nu inseamna Dana Mihai ca toti am zis perle.Nu generaliza pentru ca mintea ta aia de ziarist incompetent care nu are ce face si se duce la licee sa scoata ceva de la unii la altii sa puna pe masa de mancare e o chestie care da bine la prosti.Si din partea liceului nostru si mai ales din clasa de unde ai luat interviu multa sanatate.(eram sarcastic)

-2 (10 voturi)
Utilizator Adevărul
6.07.2013, 00:37:35

Comentariu considerat abuziv.

Tudor Stupar
6.07.2013, 04:35:46

bac 2013 bacalaureat 2013 subiecte bac 2013 subiecte bacalaureat 2013 subiecte biologie bac 2013 subiecte geografie bac 2013 subiecte biologie bacalaureat 2013 subiecte geografie bacalaureat 2013 subiecte bacalaureat subiecte bac subiecte geografie subiecte proba optionala bac subiecte proba la alegere bac rezolvare subiecte geografie bac 2013 rezolvare subiecte biologie bac 2013 rezolvare subiecte bac 2013 rezolvare subiecte bacalaureat 2013 rezolvare subiecte bac rezolvare subiecte bacalaureat rezultate bacalaureat 2013 rezultate bac 2013 ploiesti prahova SPAM ADEVARUL LOL

+1 (3 voturi)
Dragos M. Gheorghiu
6.07.2013, 08:51:52

Nu este nici o problema daca Dyana Dyenutza ( fata din articol, care a incercat sa posteze ceva, probabil ceva gresit gramatical ) nu ia examenul de Bacalaureat. Sunt sanse foarte mari sa se afirme la Capatos, Abces Direct sau WOW Shit. Nu generalizez, dar procentul de idioti pe care ii ofera tara asta creste considerabil de la an la an! Trist...

+3 (3 voturi)
Spataru Ioan Cristian
6.07.2013, 09:14:39

Asa cum lautarii canta tare ca sa nu se observe prea usor cum falseaza la fel ziaristii de mana a douaf olosesc titluri prin care exagereaza pentru a mari audienta....De exemplu daca intr-un accident sunt 102 morti vor spune ca au fost pana in 200 de morti.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările