Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / PRAHOVA / Subiectele de la proba la alegere, grele sau cu „capcane“ UPDATE

0
5 Jul 2013 07:32:46
Autor: Dan Anghel

6.259 de absolvenţi de liceu din judeţul Prahova susţin vineri, 5 iulie, ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2013 - proba la alegere, în funcţie de profil. Adevarul.ro publică, vineri, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

UPDATE ORA 12.30

Subiectele de la ultima probă scrisă a examenului de bacalaureat sunt prezentate şi rezolvate la Adevărul Live.

De asemenea, pe adevarul.ro, sunt publicate subiectele la disciplinele de bacaluareat de la ultima probă a examenului.

Ultima probă scrisă a examenului de bacalaureat, considerată tradiţional cea mai uşoară din întreg examenul, nu le-a adus candidaţilor din Ploieşti uşurarea la care se aşteptau. Şi asta pentru că, în funcţie de materia aleasă, subictele extrase la minister au fost considerate fie prea grele, fie cu multe capcane.

La biologie ne-a dat foarte greu, neaşteptat de greu. Dacă nu învăţai ca lumea nu puteai să scoţi nici măcar de un  5. La unele subpucnte mi s-a părut că formulările au fost ambigue“, ne-a spus un candidat de la centrul de examinare Sfântul Apostol Andrei din Ploieşti.

Nici la logică nu a fost atât de uşor pe cât sperau absolvenţii la intrarea în săli. „Primele două cerinţe nu le-am rezolvat, nici nu-mi amintesc foarte clar ce au vrut să facem. Formularea subiectelor a fost ciudată. A fost mai uşor cu silogismele şi restul. Sper să nu mă depuncteze foarte mult pentru primele două cerinţe“, era singura dorinţă a lui Alexandru Crancea.

Subiectele de la geografie au fost uşoare, noi am fost tâmpiţi, că le-am încurcat sau nu am învăţat destul. Unele au avut capcane şi erau şi multe cerinţe de detaliu, nu cred că am făcut de nota 8, aşa cum mi-am propus. Am confundat răspunsurile la câteva subpuncte“, era dezamăgită Ioana Marinoiu.

ORA 07.30

Examenul de Bacalaureat 2013 se încheie vineri, 5 iulie, cu proba scrisă la alegere, la care sunt aşteptaţi să participe 6.259 de elevi din judeţul Prahova înscrişi pe listele de Bac 2013.
 
Bacalaureatul de anul acesta se încheie cu testarea cunoştinţelor elevilor la materia opţională de profil, la alegere dintre fizică, biologie, chimie, informatică, geografie, filosofie, logică, psihologie, economie şi sociologie.
 
Sfaturile profesorilor pentru ultima probă
 
Profesoara de Biologie Angelica Mihăilescu de la Colegiul Naţional „George Coşbuc“ din Capitală susţine că elevii aleg aceasta materie pentru că se poate învăţa uşor şi nu ridică la fel de multe probleme ca Fizica sau Chimia. Ea a mai spus că primul subiect este unul simplu, de încălzire, la care elevii trebuie să rezolve câteva întrebări-grilă, iar abia la subiectele II şi III se cer explicaţii mai elaborate, exerciţiile fiind mai dificile. „De obicei, în anii anteriori, la prima problemă s-a dat din circulaţie şi la a doua s-a dat din genetică“, a explicat profesoara într-o lecţie video publicată pe adevarul.ro în cadrul campaniei „adevarul.ro te meditează pentru Bac“.
 
O altă probă preferată de elevi este cea la Geografie. Nicoleta Beliciu, profesor de Geografie la Colegiul Naţional ”Grigore Moisil” din Bucureşti, susţine că examenul la această materie nu este unul dificil şi tocmai de aceea mulţi elevi o aleg ca proba opţională de la Bac. 
 
Profesorul George Trifan, care pregăteşte olimpici la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică (ICHB) din Capitală a explicat, de asemenea în cadrul unei lecţii video adevarul.ro, că „numai elevii care au studiat Informatica intensiv în liceu o aleg ca probă opţională la Bac, altfel cei de la profilul Real aleg alte materii mai simple“.
 
Examenul de Bacalaureat 2013 se încheie vineri, 5 iulie, cu proba scrisă la alegere, la care sunt aşteptaţi să participe 6.259 de elevi din judeţul Prahova înscrişi pe listele de Bac 2013.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările