Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Bolnavi de COVID-19 în stare gravă, transferaţi din Bucureşti şi Târgovişte la Spitalul Judeţean din Ploieşti

0
16 Jul 2020 19:04:22
Autor: Diana Frîncu
Bolnav în ambulanţă FOTO MEDIAFAX
Bolnav în ambulanţă FOTO MEDIAFAX

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 920 persoane. Dintre acestea 46 au decedat, iar 174 au fost declarate vindecate şi externate.

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 20 pacienţi (12 sunt intubaţi). Au mai fost transferaţi încă doi pacienţi în stare critică de la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Bagdasar-Arseni” şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În ultimele 48 de ore au fost transferaţi, pe secţiile ATI din judeţ, 5 pacienţi (patru de la spitale din Bucureşti şi unul de la Târgovişte).

În ultimele 24 de ore, conform DSP, au fost înregistrate încă 2 decese:

- 45) persoană de sex feminin, 66 ani, internată în data de 13.07, decedată în 14.07. Comorbidităţi: HTA, insuficienţă cardiacă, diabet zaharat tip II, obezitate, insuficienţă renală;

- 46) persoană de sex masculin, 60 ani, internat în 09.07, decedat în 15.07. Comorbidităţi: obezitate morbidă, tulburare de ritm cardiac, insuficienţă cardiacă, diabet zaharat tip II.

Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, a fost identificat un nou focar de infectare cu SARS-CoV2, într-una din secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde, până în prezent, au fost confirmate 6 persoane dintre cele 49 testate. În vederea prevenirii raspândirii infectării au fost adoptate următoarele măsuri: testarea întregului personal şi a pacienţilor secţiei, dezinfecţia spaţiilor, izolarea contacţilor direcţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii