Campania care ia pulsul educaţiei. „Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în şcoală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO John Cristea
FOTO John Cristea

Campania ia pulsul educaţiei şi îi încurajează atât pe elevi, cât şi pe profesori şi părinţi să vorbească deschis.

Campania dedicată elevilor şi profesorilor din Prahova se prelungeşte până la data de 30 iunie 2022. Astfel, cei care nu au reuşit să completeze chestionarul „Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în şcoală” au la dispoziţie toată luna iunie  pentru a face acest lucru.

Motivul prelungirii campaniei pentru educaţie este legat de mesajele care au venit din partea celor nemulţumiţi de timpul scurt de desfăşurare a campaniei, precum şi eventualele note mici pe care ar fi putut să le primească elevii care ar fi completat chestionarul. Toate răspunsurile rămân anonime. 

„Sunt de părere că prelungirea campaniei era mai mult decât necesară. Există nenumărate mesaje care abia de-acum înainte vor veni în direcţia campaniei. Curajul tinerilor şi al profesorilor de a se exprima liber în legătură cu educaţia are nevoie de demers de acest gen. Mulţumim tuturor celor care completează chestionarul online şi apreciem efortul celor care promovează campania în comunitate”, a spus John Cristea, iniţiatorul campaniei pentru educaţie şi fondatorul Generaţia lui John.

„John, părerea mea este că timpul alocat acestei campanii a fost cam scurt. De ce nu prelungiţi campania? Mulţi dintre elevi sunt stresaţi cu bacalaureatul sau admiterea. Sper să ţii cont de părerea mea”, spune un fost elev.

„Vă rog să ţineţi cont de faptul că noi, profesorii, avem mult de tras din cauza acestei campanii. Am vrea să vă spunem despre ce e vorba, dar în şcoală se află totul foarte uşor. Ar fi fost bine să faceţi campania asta pe timpul verii”, a spus o profesoară.

„Acestea sunt doar o parte dintre mesajele pe care le-am primit în perioada de campanie 23 mai - 3 iunie 2022 şi care ne sugerează clar prelungirea campaniei. Nu putem rămâne indiferenţi la ceea ce se întâmplă. Ne dorim ca toţi elevii şi profesorii să îşi spună punctul de vedere în legătură cu ceea ce se întâmplă în şcoală”, a completat John Cristea.  

Mesajele profesorilor

Primele mesaje din partea profesorilor au început să vină şi nu sunt de neglijat. Anumiţi profesori vorbesc despre cât de greu se descurcă cu timpul şi programa şcolară. O profesoară este indignată de faptul că elevii au uitat ce este respectul.

„Elevii uită că datorează respect profesorilor, că vin la şcoală să înveţe, că educaţia este cea mai importantă componentă a vieţii lor. Nu mai reuşesc să identifice valorile reale şi au modele nu tocmai fericite.“, profesoară, Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti

„Medicii eliberează scutiri medicale la cererea elevilor, chiar dacă aceştia nu sunt bolnavi. Ar trebui să existe o procedură de verificare a medicilor de familie cu privire la eliberarea scutirilor medicale, în vederea diminuării absenteismului”, este mesajul unei profesoare de la Colegiul „Ion Kalinderu”, din Buşteni.

„Simt că nu am niciun cuvânt de spus în schimbarea sistemului educaţional. Salariul de profesor este prea mic sau insuficient. Fac pregătiri cu elevii, nu neapărat de la şcoala mea, pentru a mă descurca cu banii”, este opinia unei alte profesoare, de la Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” Ploieşti

Mesajele elevilor

Campania „Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în şcoală” se află în plină desfăşurare. În prezent, elevi şi profesori completează chestionarul şi vorbesc deschis despre ce se întâmplă în şcoli. Mesajele sunt anonime, însă poveştile sunt adevărate, cu subiecte sensibile şi elevi în rolurile principale.

„Copiii mă judecă foarte mult, mă jignesc, mă scuipă. Eu nu îi bag în seamă, dar totuşi se iau de mine şi de colegii mei, în staţie, când aşteptăm maşina”, mesaj trimis de un elev în vârstă 16 ani, din Liceul Tehnologic „Ghe. Ionescu-Siseşti”, din Valea Călugărească.

„În clasă este o fată «cât trei băieţi» care înjură, bate, scuipă, se bate cu alţi colegi mai mari, face videoclipuri în clasă şi pune pe TikTok. O fată mi-a pus piedică, s-a răzbunat şi am fost rănit la coate şi genunchi. Am fost la cabinetul medical sigur. Nu m-au ajutat, ci râdeau de mine“, este mesajul trimis de un elev în vârstă de 12 ani, din Şcoala Gimnazială „Ing. Gheorghe Panculescu” Vălenii de munte.

„La orele de biologie suntem agresaţi fizic şi verbal de către doamna profesoară”, elev în vârstă de 16 ani, Liceul Tehnologic Mecanic, Municipiul Câmpina. 

„Împreună vom reuşi ca tot acest demers să faciliteze educaţia, pe elevi, profesori şi părinţi. Important! Pentru a trimite cazuri speciale, indiferent că eşti profesor, elev sau părinte, foloseşte cu încredere adresa de e-mail spune@generatialuijohn.ro”, conchide John Cristea. 

Vă recomandări să citiţi şi:

Producţie de chipsuri, oprită din cauza inscripţiei „Ţinutul Secuiesc” în loc de „România” la locul de producţie

Ambiţia imperială a Rusiei. Putin a recunoscut adevărul în privinţa invaziei sale în Ucraina

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite