Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Câmpina a depăşit rata de infectare de 6 la mia de locuitori. Este al doilea mare oraş din Prahova care riscă să fie carantinat

0
16 Nov 2020 20:38:55
Autor: Diana Frîncu

Rata infectării la mia de locuitori cu domiciliul în Câmpina s-a dublat în ultimele zile şi a depăşit un indice de peste şase la mia de locuitori. Este al doilea mare oraş din Prahova, după Ploieşti, care se află în această situaţie.

UPDATE ORA 21.45: Cu puţin timp în urmă, primarul municipiului Câmpina a postat un mesaj adresat câmpinenilor pe pagina sa de Facebook. 

”Dragi câmpineni, în localitatea noastră, rata de incidenţă a infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 6,85 cazuri / 1000 locuitori, conform situaţiei comunicate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Pentru că riscul răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 este foarte mare, vă rog din tot sufletul să purtaţi masca de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise, evitaţi zonele aglomerate, respectaţi măsurile de distanţare fizică, limitaţi pe cât posibil contactul direct cu alte persoane şi respectaţi regulile de igienă personală. Protejaţi-vă pe voi şi pe cei apropiaţi!
Vă rog, fie că sunteţi persoane fizice, fie că sunteţi agenţi economici, respectaţi măsurile stabilite de autorităţi pentru a diminua riscul răspândirii virusului! Este o perioadă dificilă pentru noi toţi şi trebuie să dăm dovadă de multă responsabilitate. TREBUIE să trecem cu bine peste această perioadă, împreună, sănătoşi şi puternici!”

Ştirea iniţială

......................................................

 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu a luat o hotărâre deocamdată cu privire la carantinarea celor două municipii.

Numărul cazurilor de COVID-19 s-a dublat la Câmpina în ultimele zile, în ciuda măsurilor de protecţie impuse de la începutul lunii noiembrie.

Duminică, 15 noiembrie, un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a informat câmpinenii care se aflau în străzi sau la terase că se expun riscului infectării cu SARS-CoV-2. Mesajul transmis prin intermediul unei portavoci făcea referire la indicele crescut de infectare în Câmpina.

Prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu, a refuzat să ofere informaţii clare, oficial, despre rata de infectare la nivelul municipiului Câmpina. Acesta a precizat  că deocamdată aşteaptă ca ”specialiştii să centralizeze datele”

”Mâine (marţi 17 noiembrie n.r.) o sa facem informarea, după analiza DSP pentru a putea transmite informaţii corecte direct de la sursă. Până la confirmarea datelor de către specialişti nu avem alte informaţii”, a fost mesajul prefectului Cristian Ionescu.

Faptul că indicele de infectare cu SARS-CoV-2 a depăşit 6 la mia de locuitori a fost confirmat, luni seară, de către primarul din Câmpina, Alin Moldoveanu.

Câmpina este al doilea municipiu al judeţului, după Ploieşti, unde numărul de cazuri de COVID-19 a crescut îngrijorător de mult în ultima săptămână. Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploieşti a anunţat încă de duminică seară, printr-un comunicat, situaţia gravă în care se află oraşul.

“Din pacate, într-o saptamana  procentul de infectare cu COVID 19 la nivelul municipiului Ploieşti s-a dublat de la 3.1 săptămâna trecută la 6,15 astăzi. La nivelul administraţiei publice locale depunem toate eforturile pentru crearea condiţiilor de prevenire a raspândirii noului coronavirus. Prioritară pentru mine este sănătatea  ploieştenilor. Ca să reuşim să trecem cu bine peste aceste încercări trebuie ca efortul nostru să fie comun. Cu toate acestea, nu trebuie sa intrăm în panică. Fac apel la fiecare dintre dumnevoastră să respecte masurile stabilite de autorităţi pentru prevenirea infectării: purtaţi masca, dezinfectaţi-vă des mainile, evitaţi zonele aglomerate, respectaţi distanţarea fizică!”, a fost mesajul primarului Andrei Volosevici pentru ploieşteni.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 15026 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 412 de pacienţi au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese înregistrate au fost în rândul a trei persoane de sex masculin (63, 72, 84 ani) şi a patru de sex feminin (57, 81, 81, 84), toate cu comorbidităţi.

Luni după-amiază a avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, dar nu s-a luat încă o decizie cu privire la carantinarea localităţilor cu indice de infectare mai mare de şase la mia de locuitori.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările