Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Cartea „Habitatul rural tradiţional prahovean” va fi lansată vineri

0
3 Apr 2013 13:45:31
Autor: Sinziana Boaru
Arhitectul prahovean Călin Hoinărescu îşi lansează, vineri, noul său volum
Arhitectul prahovean Călin Hoinărescu îşi lansează, vineri, noul său volum

Arhitectul Călin Hoinărescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Restauratorilor de Monumente Istorice din România, îşi lansează volumul „Habitatul rural tradiţional prahovean”, alături de arhitecta Manuela Hoinărescu, vineri, de la ora 11, la Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii din Ploieşti, Palatul Culturii, Sala Studio.

Expert în restaurarea monumentelor, Călin Hoinărescu a coordonat realizarea celor mai importante proiecte de reparare a obiectivelor istorice. Arhitectul a efectuat peste 30 de proiecte de restaurare a celor mai importante monumente din judeţul Prahova. Printre acestea se numără Casa memorială „Nicolae Iorga”, de la Vălenii de Munte, Castelul „Iulia Haşdeu”, din Câmpina, Casa „Hagi Prodan”, din Ploieşti, Palatul Culturii din Ploieşti, Colegiul „I.L.Caragiale” din Ploieşti, restaurantul „Bulevard”, Biserica „Sf. Vineri”, Biserica „sf.Nicolae Tabaci”, Catedrala „Sf.Ioan”  şi multe alte lăcaşe de cult.

De-a lungul activităţii sale, arhitectul a primit numeroase distincţii, cea mai importantă fiind premiul Uniunii Europene pentru întreaga sa activitate, în 2004. Însă, premiul la care ţine cel mai mult este crucea patriarhală primită de la Patriarhul Teoctist pentru intervenţia sa în salvarea bisericilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările