Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Cazul femeii sechestrate în buncăr de propriul tată. Vecinii credeau că fiica este stabilită în Canada

0
29 Dec 2021 20:32:21
Autor: Dan Anghel

Un bărbat de 70 de ani a fost reţinut pentru că şi-a ţinut sechestrată fiica de 42 de ani într-un adevărat buncăr, separat de restul casei, pe motiv că avea boli psihice.

Localnicii din comunitate spun că nu stiau absolut nimic despre drama pe care o trăia femeia în camera săpată în pământ, pentru că tatăl său le spunea tuturor că e stabilită în Canada.
 
Buncărul construit în spatele casei era motiv de laudă pentru pensionarul de 70 de ani, care le spunea localnicilor din comuna prahoveană că vrea să fie pregătit pentru orice. Nici vorbă însă de secretul pe care îl ascundea acolo.
 
Bărbatul locuieşte într-o zonă izolată a comunei, are foarte puţini vecini, iar camera în care îşi ţinea fiica nu este la drum, ci undeva în spatele curţii. Aşa că nimeni nu a bănuit că fata despre care el spunea că este în Canada este, de fapt, ţinută aici sechestrată.
 
Însă, la urechile autorităţilor locale a ajuns zvonul că bărbatul îşi ţine fiica încuiată. Confruntat cu propriul secret, bărbatul i-a dus pe asistenţii socialii care i-au bătut la uşă după Crăciun direct în buncăr.
 
Eugenia Chirică, asistent social: O femeie închisă în casă... nu se poate numi casă, locuinţa era încuiată, gratii la uşă, gratii la geam, în camera în care stătea avea şi toaleta, şi frigiderul, şi plita pe care gătea.
 
Bărbatul le-a spus celor de la asistenţa socială că femeia ar putea pleca de acasă şi s-ar pune în pericol. Localnicii ştiau că fiica bărbatului este stabilită în Canada.
 
Constantin Marcoceanu, primarul comunei Jugureni, Prahova: Niciodată nu ne-am închipuit că omul ăsta nu locuieşte singur. Era un navetist aşa, dar ştiind că locuieşte singur, auzind că deja de foarte multă vreme se presupune că locuieşte mai mult sau mai puţin cu fata dumnealui.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările