Ce au descoperit arheologii pe terenul unui fost CAP de lângă Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Octav Negrea
FOTO Octav Negrea

Arheologii din Prahova au reuşit să scoată din nou la lumină vestigii valoroase din punct de vedere istoric, ascunse de mii de ani, pe un câmp situat în apropiere de Ploieşti.

 Două morminte, unul datat mai recent, din secolele XI-XIII d.Hr, şi altul din epoca Bronzului (anii 3300-3100 î.Hr) se alătură celorlalte descoperiri realizate de echipa de arheologi ai Muzeului  de Istorie din Prahova.

Descoperirea arheologică a fost făcută în luna martie a acestui an, pe un câmp din comuna Târgşoru Nou. Aici se fac lucrări de împrejmuire cu gard a unui teren unde în anii 80 a funcţionat un CAP. A fost nevoie de descărcarea de sarcină arheologică pentru că istoricii aveau indicii că în zonă este posibil să fie vestigii din epoca bronzului.

arheologi prahova foto muzeu istorie ph

În urma săpăturilor au fost descoperite ”un mormânt turanic în care se afla un individ adult şi resturile unui cal, dar şi un clopoţel din bronz (sec. XI-XIII d.Hr.), un mormânt de copil din epoca bronzului atribuit comunităţilor Yamnaya (3000-2500 î.Hr.) şi o aşezare din epoca bronzului, cultura Cernavoda II (3300-3100 î.Hr.)”, se arată într-un comunicat de presă al Muzeului de Istorie Prahova.

arheologi prahova foto muzeu istorie ph

De la Târgşorul Nou, echipa de arheologi se va muta în comuna Strejnicu unde încep săpăturile tot la un tumul ”mai mare şi care s-ar putea să fie mai spectaculos”, a declarat arheologul Alin Frînculeasa.

Cercetările din acest tumul vin să completeze o serie numeroasă de descoperiri realizate în ultimii ani de arheologii Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova în localităţile Ariceştii-Rahtivani, Blejoi, Păuleşti, Strejnicu, Târgşoru Vechi, Nedelea şi Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite