Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Ce s-a întâmplat cu bărbatul bolnav psihic care a terorizat o comună întreagă. Procurorii cer cea mai aspră măsură

0
21 Oct 2019 10:21:17
Autor: Diana Frîncu
Judecătoria Ploieşti a decis ca tânărul să fie internat la o clinică de specialitate până la însănătoşire
Judecătoria Ploieşti a decis ca tânărul să fie internat la o clinică de specialitate până la însănătoşire

Procurorii ploieşteni care internarea într-o clinică de specialitate pentru un tânăr cu afecţiuni psihice care a terorizat ani la rând localnicii dintr-o comună prahoveană. Săptămâna trecută bărbtatul şi-a atact cu cucţitul părinţii.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a solcitat instanţei o măsură preventivă specială în cazul tânărului din Balta Doamnei care şi-a atacat părinţii cu cuţitul şi a terorizat ani la rând comunitatea locală.

Pentru că suferă de afecţiuni medicale psihice, bărbatul nu poate fi arestat preventiv. Singura măsură preventivă în astfel de cazuri este internarea într-o clinică de specialitate unde agresorul să urmeze un tratament de specialitate.  Decizia internării medicale este luată, conform legii, un judecător la solicitarea procurorului.

Judecătoria Ploieşti a admis, vineri, 18 octombrie, cererea prin care procurorul solicita internarea lui Ştefan Florin O.

”Admite propunerea de luare a masurii internării medicale provizorii, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, (…)dispune internarea medicală provizorie a intimatului O. FLORIN-ŞTEFAN, într-o unitate specializată de asistenţă medicală până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol ce a determinat luarea măsurii”, conform portalului instanţelor de judecată.

Decizia Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă, astfel că agresorul a solicita deja instanţei superioare anularea acesteia. Tribunalul Prahova va decide luni, 21 octombrie, soarta tânărului din Balta Doamnei.

Ştefan Florin O. şi-a atacat, în data de 14 septembrie, ambii părinţi. Totul s-a întâmplat într-un acces de furie, în timp ce întreaga familie stătea la masă.

Bărbatul şi-a atacat mai întâi mama pe care a lovit-o la mână cu un cuţit. Femeia a scăpat cu viaţă doar pentru că a sărit în ajutor soţul ei, respectiv tatăl tânărului. A urmat o încăierare finalizată cu rănirea gravă a tatălui agresorului. Bărbatul a fost înjunghiat în spate, iar în prezent este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

După atac, Florin Ştefan a mers la Primăria din comună unde ”s-a predat” viceprimarului căruia i-ar fi mărturisit că ştie că a făcut ceva rău, dar nu-şi mai aminteşte ce anume.

Tânărul nu este la prima faptă de acest fel. Autorităţile din comună au declarat că bărbatul este cunoscut în comunitate petru desele accese de furie. Cu ani în urmă, Florin Ştefan şi-a vărsat furia chiar şi pe fratele său mai mic, atunci de câteva luni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii