Ce s-a întâmplat cu adevărat pe câmpul din Târgovişte unde un braconier a executat doi bărbaţi. Procurorii nu au putut explica un detaliu terifiant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marin Gheorghe, braconierul condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a omorât doi bărbaţi
Marin Gheorghe, braconierul condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a omorât doi bărbaţi

Marin Gheorghe (60 de ani), autorul dublului asasinat din Dâmboviţa, condamnat pe viaţă la închisoare printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Ploieşti, nu şi-a recunoscut fapta. Pentru a obţine mărturia sa, anchetatorii l-au interceptat ambiental chiar în incinta Arestului Preventiv.

Dacă procurorii au reuşit să dovedească vinovăţia braconierului cu ajutorul testelor ADN, n-au putut să elucideze un mister: cine a scos uneia dintre victime, în timp ce agoniza, o parte din intestine şi i le-a aşezat pe cizme.

Marin Gheorghe a fost găsit vinovat de dubla crimă care a s-a petrecut în Târgovişte pe data de 26 octombrie 2017. Au fost ucişi atunci prin împuşcare Gheorghe Ifrim (40 de ani), consilier local în comuna Răzvad şi proprietar al unui teren agricol în zona în care a fost asasinat, şi Ion Neagu (49 de ani), angajat al lui Ifrim. Suspectul i-a împuşcat pe cei doi bărbaţi pentru că fusese surprins de aceştia la braconaj. Avusese în trecut probleme cu legea armelor, astfel că s-a temut să nu rămână din nou fără permis de port armă. Acesta a fost mobilul crimei, spun anchetatorii.

Braconierul a fost găsit vinovat de dubla crimă şi de judecătorii din cadrul Tribunalului Dâmboviţa, însă pedeapsa dată de prima instanţă a fost una mult mai mică: 23 de ani de închisoare şi la plata unor daune de doar 20.000 de lei.

În urma contestaţiei făcută de procurori, Curtea de Apel Ploieşti a dat pedeapsa maximă: închisoare pe viaţă şi plata unor despăgubiri către familiile victimelor în valoare de jumătate de milion de euro.

Marin Gheorghe a negat în permanenţă că el este autorul faptelor, însă procurorii au avut probe solide care l-au incriminat pe braconier. Profilul genetic prelevat de pe urmele de cartuş găsit la locul crimei este identic cu profilul genetic al braconierului. În plus, în timpul percheziţiilor la domiciliul suspectului, poliţiştii au descoperit într-o magazie cartuşe artizanale identice cu cele găsite pe câmpul unde a fost comisă dubla crimă.

Pentru a completa probatoriul, procurorii aveau nevoie de mărturia principalului suspect. Deşi toate probele duceau către el, braconierul a negat în permanenţă că are vreo legătură moartea celor doi bărbaţi. În apărarea sa Marin Gheorghe a declarat că mergea frecvent la vânătoare pe câmpul unde au fost găsite cele două cadavre şi aşa se justifică urmele lăsate de el la locul crimei. Acesta a fost motivul pentru care anchetatorii au cerut intereptarea telefonului folosit de Marin Gheorghe înaine de a fi arestat, dar şi interceptarea discuţiilor ambientale pe care braconierul le-a purtat cu soţia sa în incinta Centrului de Arest Preventiv, în timpul programului de vizită.

 ”...acolo mai sunt alea, cartuşe mai sunt. Cine le-o fi spus?”

Nici această măsură nu a dus către un final aşteptat de anchetatori. Nu a recunoscut fapta nici măcar în faţa soţiei sale. A făcut însă tot posibilul să ascundă urmele care duceau către el şi i-a sugerat soţiei să nu le dea poliţiştilor cheia de la magazie, unde avea ascuns un adevărat arsenal de muniţie artizanală.

Potrivit rechizitoriului, soţia suspectului vine să-şi viziteze soţul la arest în data de 14 noiembrie 2017 şi poartă următoarea discuţie interceptată ambiental.

Soţie:                      

”- Mâine trebuie... vin acasă iar, la percheziţie, la control şi-n uscător. M-a întrebat dacă am cheile, sunt cheile alea ale tale, de la...

Marin Gheorghe:

-  Da, sunt

- Da era aia, acasă. Unde e?

- Păi aia. Sunt cu toate cheilie şi ale tale şi...

- Eu le am aci, cheile... Spune-mi care e.

- Păi nu e, nu e în astea. În ăla unde sunt medicamentele.

- Aaaaa, eu am crezut că în astea.

- Îi spui că nu sunt. Nu le ai. Astea sunt cheile şi gata.

- Păi vin acasă să controleze, iar să..

- Dacă n-ai cheile, na...

(...)

- Păi cine ţi-a dat telefon ţie? De la poliţie?

- Acuma când am venit. M-a chemat sus doamna procuror (...) Că vor să se uite în partea ailaltă, în uscător...

- Păi acolo mai sunt alea, cartuşe mai sunt. Cine le-i fi spus?”, conform rechizitoriului.

În urma percheziţiilor pe care procurorii le-au făcut în uscătorul din blocul unde locuia Marin Gheorghe, au găsit un adevărat arsenal, o cantitate impresionantă de cartuşe artizanale, dar şi şase dispozitive speciale pentru confecţionarea de cartuşe de vânătoare, cutii pline cu cartuşe de vânătoare cu alice calibrul 12 mm, o găleată din plastic în care se aflau alice din plumb, şapte cutii metalice cu alice din plumb cu dimensiuni între 1 mm şi 9 mm şi o cutie din metal ce conţinea resturi de pulberă explizivă, genţi de vânătoare pline de asemenea cu bure din plastic pentru cartuşe de vânătoare. Lista cu muniţia descoperită de anchetatori în magazia braconierului cuprinde două pagini A4.

Într-una dintre aceste cutii au fost identificate 17 cartuşe de vânătoare de calibrul 12, unul dintre acestea fiind identic cu cele găsite la locul crimei.

Unul dintre cadavre, găsit cu intestinele smulse şi aşezate pe cizme

Toate probele adunate, de la testele ADN până la imaginile surprinse pe camerele de luat vederi şi mărturii ale rudelor şi prietenilor cu care Marin Gheorghe s-a întâlnit sau a discutat în ziua crimelor i-au determinat pe anchetatori să-l trimită în judecată pe braconier sub acuzaţiile de omor calificat.

Totuşi, ancheta nu a putut stabili un detaliu şocant. Una dintre victime a fost omorâtă în timp ce încerca să fugă. Cadavrul a fost găsit desculţ, iar pe cismele poziţionate lângă trupul neînsufleţit au fost descoperite o parte din intestine.

”... se constată că aceasta se afla decedată la o distanţă de aproximativ 70 m faţă de prima victimă, ceea ce denotă faptul că a fost urmărită în alergare pentru a fi împuşcată mortal întrucât această victimă a fost găsită desculţă, cu cizmele aşezate în partea laterală, iar pe acestea s-au găsit urme de anse intestinale cu extremităţile smulse. (...) În urma examenului histopatologic s-a stabilit în ceea ce priveşte ansele intestinale coloraţia Persl pozitivă parţial ceea ce s-ar putea traduce prin aceea că victimei i-au fost smulse practic parte din intestine cât era încă în viaţă şi au fost aşezate pe cizme, lângă victimă, dintr-un mitiv care nu a putut fi identificat”, se arată în rechizitoriu.

Marin Gheorghe a fost arestat preventiv la data de 1 noiembrie 2017 şi de atunci se află în spatele gratiilor. Îşi va ispăşi pedeapsa cel mai probabil până la sfârşitul vieţii în penitenciarul de maximă siguranţă de la Mărgineni, judeţul Dâmboviţa.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite