Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Ce trebuie să facă un deţinut din România pentru două nopţi de amor în închisoare

6
27 Jan 2020 13:10:45
Autor: Diana Frîncu
Penitenciarul Ploieşti FOTO Diana Frîncu
Penitenciarul Ploieşti FOTO Diana Frîncu

Doar şase dintre cei aproximativ 400 de deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul din Ploieşti au avut parte de vizite intime de două nopţi în spatele gratiilor, se arată într-un raport al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Conform legii, doar persoanele care se căsătoresc, în detenţie fiind, au dreptul la vizite conjugale de 48 de ore.

Conform raportului ANP, în anul 2019 şase persoane aflate în detenţie la Penitenciarul din Ploieşti au decis să-şi întemeieze o familie în ciuda faptului că se aflau în detenţie. Conform legislaţiei în vigoare, deţinuţii care se căsătoresc în închisoare au dreptul la o vizită conjugală de 48 de ore.

Pentru restul bărbaţilor aflaţi în detenţie la acelaşi penitenciar, vizitele conjugale au fost mult mai scurte, de doar trei ore. Astfel, conform aceluiaşi raport, administraţia penitenciarului a permis unui număr de 340 de deţinuţi să se întâlnească pentru trei ore în intimidate cu partenerele de viaţă. Doar soţiile deţinuţilor sunt primite în camera conjugală din penitenciar, iar acestea trebuie să prezinte certificatul de căsătorie conducerii untiăţii.

Un deţinut are dreptul la întâlnire cu partenera de viaţă o dată la trei luni, cu aprobarea directorului unităţii. Acesta este cel care programează vizitele conjugale, ţinând cont de dosarul fiecărui solicitant care trebuie să fie impecabil din punct de vedere al comportamentului în spatele gratiilor.

Nu doar întâlnirile intime sunt vânate de persoanele private de libertate găzduite la Penitenciarul din Ploieşti. Acestea au solicitat conducerii închisorii să fie lăsate să meargă acasă pentru o zi sau cinci zile sau au cerut suplimentarea numărului de pachete primite de acasă. De astfel de privilegii au parte doar persoanele care au un comportament civilizat în spatele gratiilor, participă la activităţi cultural-educative şi nu au abateri disciplinare.

Conform raportului ANP, conducerea Penitenciarului Ploieşti a analizat aproape 2500 de cereri de recompensare venite din partea deţinuţilor, cele mai mult fiind aprobate:

Au fost analizate 2.476 de rapoarte de recompensare din care au fost aprobate 2.012, respinse 464, astfel:

· 46 cu ridicarea unei sancţiuni disciplinare aplicate anterior;

· 1.522 cu suplimentarea drepturilor la pachet şi/sau vizită; · 93 cu suplimentarea dreptului de vizită intimă;

 · 104 cu permisiunea de ieşire din penitenciar pentru o zi, dar nu mai mult de 15 zile pe an;

 · 247 cu permisiunea de ieşire din penitenciar pe o durata de cel mult 5 zile, dar nu mai mult de 25 de zile pe an;

· prin sectorul vizite, pachete, corespondenţă s-a asigurat legătura persoanelor private de libertate cu membrii de familie şi alte persoane, în scopul menţinerii unei 7 relaţii de suport cu aparţinătorii acestora, ceea ce a implicat un volum mare de lucru din partea personalului din sector, astfel :

- s-au acordat 346 vizite intime (6 de 48 de ore, 340 de 3 ore);

 au fost făcute 8.224 programări prealabile, din care (6.618 – sediul unităţii, 753 – la secţia exterioară Moara Nouă, 853 – la secţia exterioară Movila Vulpii), dintre acestea, 632 de vizite nu au fost acordate ca urmare a neprezentării aparţinătorilor.

- s-au acordat 6.069 vizite cu aparţinătorii (la sediul unităţii 6.087, la secţia exterioară Movila Vulpii 746, iar la secţia exterioară Moara Nouă 628) ; o s-au distribuit 3.470 pachete (2.634 la sediul unităţii, 456 la secţia exterioară Movila Vulpii şi 380 la secţia exterioară Moara Nouă), în greutate de 34.700 kilograme; o au fost primite 6.841 scrisori dintre care distribuite 5.563 (4.591 la sediul unităţii, 670 la secţia exterioară Movila Vulpii, 302 la secţia exterioară Moara Nouă) şi returate 1.278;

- au fost acordate un număr de doar 21 convorbiri online din 26 programate. Nu au fost acordate 5 convorbiri din motive obiective (3 deţinuţi au fost transferati, 2 deţinuţi nu au mai îndeplinit condiţiile de acordare).

- dreptul la cumpărături a fost asigurat prin magazinul din incinta unităţii şi cele două puncte comerciale deschise la secţiile exterioare, valoarea totală a acestora fiind de 2 788 885,24 lei;

La Penitenciarul Ploieşti sunt încarcerate în medie 400 de persoane şi doar deţinuţi care au un regim deschis sau semideschis de detenţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Sorin Ionascu
27.01.2020, 13:23:02

"Ce trebuie să facă un deţinut din România pentru două nopţi de amor în închisoare" Raspuns: sa stea doua nopti in inchisoare. De restul se ocupa ceilalti colegi de celula.

+6 (6 voturi)
ADani
27.01.2020, 14:01:22

:)) Bestial!

The Fog
27.01.2020, 15:54:38

Daca se intampla sa arate bine si se apuca sa se uite imbietor la colegi (si pentru unii din acestia numai imbietor te poti uita la ei) poate face amor si non-stop...

+2 (2 voturi)
Carmen Florea
27.01.2020, 13:43:33

... doamne, uite de ce nu doarme boboru'... Nu va mai dati in circoteca cu orice mizerie, lasati paginile goale, ... pt cordeala lui Borcea ii trebuia numai ... BANI, punct, nu mai mintiti lumea, ai bani? gata, ai la picioare pe saracu' sef al penitenciarului, gata sa-ti pupe picioarele si sa te 'multumeasca' in toate, care ar vinde-o si pe ma-sa numai sa se aleaga cu o pomana barosana, apoi iti aduce de care vrei si nu trebuie sa faci nimic, la Borcea la usa stateau la rand, la usa apartamentului din asa-zisa puscarie, pt ca, pt cei cu bani furati desigur, puscaria e sanatoriu ...

+1 (1 vot)
Costica vasile
27.01.2020, 14:39:13

Un articol absolut necesar ca sa stim ce corecti sunt ploiestenii ! La Poarta Alba unde au fost somitati din pzd cum se procedeaza ? Cine are de castigat din laudele acestui articol ? Detinutii sau sefii ?

Vezi toate comentariile (6)