Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Cei doi muncitori arşi în incendiul din Prahova vor fi transferaţi în străinătate. Care este starea lor

0
2 Mar 2021 09:34:14
Autor: George-Andrei Cristescu
Foto Mediafax
Foto Mediafax

Cei doi bărbaţi răniţi în incendiul de luni seară de la o fabrică din Prahova respiră cu ajutorul aparatelor, iar starea lor este gravă, necesitând transfer într-un centru pentru mari arşi. Ministerul Sănătăţii a anunţat că pentru unul dintre pacienţii arşi, DSU a obţinut accept pentru transfer de la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia, iar pentru al doilea a fost primit acceptul de la AKH Viena, informează News.ro.

 UPDATE Ministerul Sănătăţii (MS) transmite că a fost informat, cu privire la situaţia pacienţilor cu arsuri suferite în incendiul din 1 martie din localitatea Inoteşti, judeţul Prahova, că s-a obţinut acceptul spitalului AKH Viena pentru transferul celui de-al doilea pacient la această unitate.

"Menţionăm că, aşa cum Ministerul Sănătăţii a anunţat anterior, pentru unul dintre pacienţi, Departamenul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DSU - MAI) a obţinut accept de transfer la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia. Transferul se va face imediat ce va fi posibil şi este realizat, conform legii, de către DSU - MAI", arată MS.

***

Conducerea Ministerului Sănătăţii anunţă că a fost informată în această dimineaţă de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) din cadrul Ministerului Sănătăţii că au fost primite rapoartele medicale ale celor doi pacienţi cu arsuri, suferite în incendiul din localitatea Inoteşti, judeţul Prahova. Rapoartele au fost transmise de către Spitalul Judetean Ploieşti, completate de comisia de specialitate constituită la nivelul spitalului în baza Ordinului Ministrului Sănătaţii 2063/2020 în vederea transferului în străinătate. 

„Conform informaţiilor transmise, pacientul de 59 de ani are arsuri de grad IIA, IIB şi III pe 60% din suprafaţa corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri de gradul IIA, IIB şi III pe 70% din suprafaţa corporală. Ambii pacienţi au arsuri ale căilor aeriene superioare”, precizează ministerul.
 
Documentele au fost transmise şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în vederea identificării unor locuri în centre de mari arşi din Europa şi a efectuarii unor transferuri, conform OMS 2063/2020.
 
Conform ultimelor informaţii primite de la COSU, pentru unul dintre pacienţii arşi, DSU a obţinut accept pentru transfer de la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia. Se aşteaptă un răspuns şi de la AKH Viena pentru al doilea pacient.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului judeţean de urgenţă Ploieşti, medicul Violeta Tănase, a declarat marţi pentru News.ro că cei doi bărbaţi răniţi în incendiul de la fabrica din Colceag respiră cu ajutorul aparatelor, iar starea lor este gravă, necesitând transfer într-un centru pentru mari arşi.

Luni seară, cei doi au fost sedaţi şi intubaţi pentru ca medicul de gardă de la chirurgie plastică şi reparatorie să poată îngriji plăgile arse, iar în prezent pacienţii sunt in terapie intensivă.

Medicul Violeta Tănase a precizat că spitalul aşteaptă un răspuns de la Bucureşti privind transferul lor.

Cauza probabilă a incendiului care a cuprins luni seară o fabrică de produse pe bază de ţiţei o reprezintă folosirea, fără respectarea normelor, a unui dispozitiv de sudură, informează marţi dimineaţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările