Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Comuna unde localnicii nu mai pot ajunge cu mortul la groapă din cauza separatoarelor de sens de pe DN1: „Trebuie să ocolim 9 kilometri“

4
17 Feb 2020 18:11:24
Autor: Diana Frîncu
Protest pe DN1 FOTO Diana Frîncu
Protest pe DN1 FOTO Diana Frîncu

O iniţiativă a CNAIR menită să reducă numărul accidentelor grave care se petrec în punctele negre ale DN1 i-a nemulţumit pe localnicii unei comune prahovene.

Oamenii spun că din cauza separatoarelor de sens le-a fost oprit accesul rapid către locuinţe, motiv pentru care protestează în fiecare weekend, blocând circulaţia pe cel mai circulat drum din România.

Bărcăneşti, Potigrafu, Româneşti, Puchenii Mari sunt localităţile prahovene traversate de DN1, cunoscute drept puncte negre din cauza accidentelor grave care se petrec frecvent în această zonă. CNAIR a început să monteze parapeţi din beton care să separe cele două sensuri de mers în ideea că în acest mod va civiliza şoferii care intrau în depăşiri neregulamentare şi provocau accidente grave, multe dintre ele mortale. Apariţia zidului din beton care separă sensurile de mers a nemulţumit însă localnicii din comuna Puchenii Mari. Oamenii spun că din cauza parapeţilor nu mai pot ajunge rapid la caselel lor, fiind nevoiţi să facă un ocol de aproape zece kilometri, până în localitatea vecină.

 ”Gândiţi-vă că biserica din comună este pe partea dreaptă, pe sensul de urcare, iar cimitirul este pe partea stângă. Noi, când ieşim cu mortul din biserică, trebuie să mergem cu el până în Gorgota, unde putem să întoarcem maşina ca să intrăm pe celălalt sens de mers”, spune unul dintre localnici.

Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când oamenii care au casa de-o parte a DN1 vor să ajungă pe partea cealaltă la dispensar sau la magazine. Nu au altă variantă decât să escaladeze parapetul din beton, pentru că în comună nu există decât o singură trecere de pietoni pe o distanţă de şase kilometri. Există şi pasarele pietonale supraterane, dar sunt greu accesibile pentru oamenii în vârstă, aşa cum sunt cei mai mulţi din comună.

Pentru a-şi arăta nemulţumirea, oamenii au început să protesteze aproape în fiecare weekend, dar forma lor de protest deranjează şoferii care trebuie să aştepte în coloană câteva zeci de minute grupul de protestatari care travesează constant DN1.

Nici până acum şoferii nu aveau posibilitatea să intre pe străzile adiacente DN1 de pe sensul opus, în zonă fiind linie dublă continuă, dar dungile de vopsea nu reprezentau un obstacol pentru mulţi. Acesta era unul dintre motivele pentru care în zonă se întâmplau frecvent accidente.

Singura soluţie este ca CNAIR să amenajeze cât mai curând posibil sensuri giratorii şi cel puţin încă o trecere de pietoni pentru că altfel, localnicii din Pucheni îşi pun zilnic viaţa în pericol escaladând separatoarele din beton. Până ce situaţia nu se va rezolva, localnicii din Pucheni au anunţat că vor bloca DN1 la fiecare sfârşit de săptămână.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Cel Mare Scarambeu
17.02.2020, 18:26:35

Sa mute cimitirul pe partea cealalta.

+1 (1 vot)
Vladescu Mircea
17.02.2020, 18:48:23

Si acum ce-or vrea , sa vanda incontinuare FARA SA DEA BON FISCAL pe marginea soselei , dar sa le si faca treceri de pietoni di 10 in 10 m !!!!!! Nu le convine , sa vanda si sa se mute in alta parte !!!!!!

+1 (3 voturi)
bios
18.02.2020, 03:31:03

Separatoarele alea salveaya o multime de vieti ! Bastinasii nesimtiti din Pucheni ar vrea sa isi intoarca rablele ca si pana acum...adica pe unde le trecea prin capatani. Si sa aiba fiecare dintre ei trecere de pietoni in fata portii - eventual cu o bancuta la mijloc... Pentru ei nu conteaza ca s-au produs nenumarate accidente grave din cauza asta - dar cand le vezi mutrele, incepi sa intelegi ca nu poti avea pretentii... Politia si jandarmeria ce pazesc ? Au devenit dintr-o data monumente ale timiditatii ?

Nicolai Barbulescu
18.02.2020, 07:38:30

Oameni care locuiesc acolo au dreptate trebuiesc construite sansuri giratorii si treceri smaforizate de pietoni mai ales ca se circula cu viteza foarte mare pe aceasta sosea nici noua nu ne-ar conveni daca am locui acolo.