Culisele angajărilor pe şpagă la Spitalul Judeţean Ploieşti. Instalatorul şi infirmierul încasau grosul banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
”Taxa” pentru un post de îngrijitoare la Spitalul Judeţean Ploieşti, triplată de intermediari FOTO sjup.ro
”Taxa” pentru un post de îngrijitoare la Spitalul Judeţean Ploieşti, triplată de intermediari FOTO sjup.ro

Scandalul angajărilor pe şpagă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti (SJU), finalizat cu dosare penale pentru luare şi dare de mită, scoate la iveală lăcomia de care au dat dovadă capii reţelei care se ocupa de obţinerea unui loc de muncă în cea mai mare unitate medicală din Prahova.

Intermediarii care făceau legătura între şefa Serviciului Resurse Umane din cadrul SJU, (demisă în prezent) şi oamenii simpli care îşi doreau un loc de îngrijitor în cadrul spitalului pur şi simplu tripalu sau creşteau de patru ori valoarea şpăgii. 

Astfel, de la 500 de euro, cât era tariful pentru un post de infirmier sau îngrijitoare în spitalul judeţean din Ploieşti, oamenii ajungeau să plătească şi câte 2.000 de euro. Diferenţa de 1.500 de euro era împărţită între o asistentă, un brancardier şi un instalator, adică exact cei care coordonau de la poarta spitalului angajările pe posturile mărunte din spital.

Uneia dintre femeile căreia brancardierul Sebastian Pancu i-a solicitat 2.000 de euro pentru a se angaja ca îngrijitoare, i s-a părut că suma este exagerat de mare şi a ameninţat că va da totul în vileag.

Într-o discuţie telefonică interceptată de către poliţiştii din Prahova, care au început să facă cercetări în această cauză încă din toamna anului trecut, a fost surprins exact momentul în care femeia se mira de cât de mulţi bani i se cer pentru locul de muncă.

”Fir-aţi ai dracu să fiţi! 2000 dă euro! Băga-mi-aş p.... în gura voastră! 500 dă e.. vă.. aia n-a luat, ascultă-mă coalea, că tâmpita aia nu a luat atâţia bani!”, a fost reacţia femeii. Şi avea dreptate să facă scandal, pentru că cea mai mare parte din bani ajungea la intermediari, nu la şefa serviciului Resurse Umane care s-a mirat şi ea atunci când a auzit de la poliţişti câţi euro se cereau în numele ei.

În acest dosar procurorii au început deja să facă acorduri de recunoaştere cu inculpaţii, iar brancardierul lacom şi-a primit pedeapsa de un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii. În plus, instanţa i-a confiscat suma de 600 de euro, bani primiţi cu titlu de mită. Pe rolul Tribunalului Prahova se află în faza de judecată alte acorduri de recunoaştere în această cauză, şefa serviciului resurse umane din cadrul Spitalului Judeţean fiind şi ea urmărită penal.

Vă recomandăm şi:

Cum se fac angajările într-un spital de stat din România. „8 kilograme de brânză“ pentru postul de infirmieră

Unde a ajuns lăcomia unor şefi din instituţii publice. Kentul deschizător de uşi în anii '80, înlocuit cu „brânză” pentru doamna

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite