Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Cum arată Lăptici 3, noua pârtie de mare altitudine inaugurată la Sinaia

0
21 Jan 2022 11:06:34
Autor: Diana Frîncu
Au fost inauguraţi încă 7 km de pârtie la Sinaia FOTO Vlad Oprea
Au fost inauguraţi încă 7 km de pârtie la Sinaia FOTO Vlad Oprea

După zile întregi în care accesul spre pârtiile de mare altitudine din Sinaia a fost blocat de viscol, în acest weekend prelungit vremea pare că va ţine cu turiştii care aleg să-şi petreacă minivacanţa la munte.

Autorităţile din Sinaia anunţă că vineri 21 ianuarie, teleschiul Călugărul şi gondola Carp sunt funcţionale de la ora 8 dimineaţa, ultima cursă fiind programată pentru ora 16.00, respectiv 16.30, cu condiţia ca vremea să se menţină la fel de frumoasă ca în cursul dimineţii.

Autorităţile locale averitzează că la Cota 2000 temperaturile sunt de -13 grade Celsius, cer acoperit şi vânt moderat.

Pentru schiorii cu experienţă sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Lăptici 3, Genune, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Valea Soarelui 3, Varianta, Călugărul 1, Călugărul 2, Valea Dorului 1 şi Valea Dorului 2. Drumul de Vară este practicabil până la Cota 1500.

Pârtia Lăptici 3 FOTO Vlad Oprea/Facebook

Din acest sezon de iarnă a fost inaugurată la sinaia pârtia Lăptici 3. Este una dintre cele două pârtii lungi, inaugurate la finalul anului trecut. Porneste de sus, de la debarcarea telescaunului Soarelui (intrarea din Lăptici 2- stânga) şi ajunge la noul teleschi Călugarul, a anunţat Vlad Oprea, primarul staţiunii.

Alături de Genune şi de cei trei Călugări completează domeniul schiabil din Sinaia cu aproximativ 7 km de pârtii într-o zonă nouă, mai puţin explorată până acum.

FOTO Facebok/Vlad Oprea

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările