Daniel Capră, patronul Petrolului Ploieşti, a fost plasat în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Prahova au admis marţi cererea patronului Petrolului Ploieşti, Daniel Capră, de a fi cercetat în arest la domiciliu în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 15 milioane de euro în care a fost arestat, alături de alte persoane, în noiembrie 2014

Fraţii Daniel şi Nicolae Capră, acţionari la clubul Petrolul Ploieşti, dar şi Marius Bucuroiu, directorul general al clubului, precum şi alte patru persoane, administratori de firme, au fost arestaţi preventiv, în noiembrie 2014, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu important, de 15 milioane de euro, care implică şi clubul de fotbal.

Cererile anterioare de cercetare în arest la domiciliu nu au avut succes, însă marţi, 20 ianuarie, magistraţii Tribunalului Prahova au dispus eliberarea din arestul preventiv şi înlocuirea acestei măsuri cu cea a arestului la domiciliu pentru Daniel şi Nicolae Capră, precum şi pentru Marius Bucuroiu.

În cazul unuia dintre inculpaţii din dosar, Spirea Daniel Stoica, instanţa a dispus măsura controlului judiciar, iar pentru Daniel Petre Gheorghe, Marius Alexandru Gâscă şi Dragoş Ioan Cosntantin, alţi trei inculapţi din dosar tot măsura arestului la domiciliu.


Conform procurorilor, faptele cercetate în acest dosar deschis de DIICOT în noiembrie 2014 au avut loc începând cu anul 2012, an în care, în luna februarie, omul de afaceri Daniel Capră a preluat echipa de fotbal Petrolul Ploieşti.

 "Grupul infracţional a creat câteva firme fantomă care au emis documente fictive către mai mulţi agenţi economici, fără a le înregistra în evidenţa contabilă. Practic, aceştia au plătit contravaloarea facturilor, însă mărfurile nu au circulat. Este vorba despre un circuit fictiv către activităţi cu fier vechi, un circuit fictiv creat pe produse farmaceutice şi un circuit creat pe livrări de materiale şi prestări de servicii fictive.

Împuternicit pe conturile bancare ale societăţilor fantomă era unul din membrii clubului de fotbal, un administrator. Sumele de bani obţinute în urma relaţiilor comerciale fictive au fost folosite de membrii grupului pentru preluarea clubului Petrolul şi pentru finanţarea ulterioară a acestuia prin creditări succesive”, a spus procurorul de caz al DIICOT Ploieşti despre dosarul care vizează clubul de fotbal de la Petrolul Ploieşti.

Clubul Petrolul a fost implicat în tot acest timp în relaţii comerciale fictive cu mai multe firme. "Afacerea" este începută înainte de 2012, data preluării clubului, şi continuată succesiv până în prezent, prin mai multe firme.

Potrivit procurorului de caz, prejudiciul creat prin evaziune fiscală este de aproximativ 10 milioane de euro, iar din activităţi de spălare de bani de peste 5 milioane de euro.

Pe aceeaşi temă

Dan Capră, patronul de la Petrolul Ploieşti, şi alte şase persoane, arestate preventiv

FOTO VIDEO Percheziţii la Petrolul Ploieşti pentru evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro. Patronul Dan Capră, reţinut

VIDEO Imagini cu patronul Petrolului, Dan Capră, adus în cătuşe la Tribunal

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite