Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Deşeuri care par fi aduse din spital, găsite în curtea depozitului care a ars la Ploieşti. Autorităţile nu ştiu ce se afla în hala cuprinsă de flăcări

0
13 Nov 2018 15:53:20
Autor: Diana Frîncu
Deşeuri găsite în curtea clădirii care a ars recent în Ploieşti
Deşeuri găsite în curtea clădirii care a ars recent în Ploieşti

Problema incendiului izbucnit la un depozit aparent ilegal din Ploieşti se complică. În curtea societăţii unde se află hala cuprinsă de flăcări s-au găsit grămezi de recipiente în care se pot vedea deşeuri ce par a fi aduse dintr-un spital. Astfel de deşeuri au un regim special de depozitare şi de distrugere, pentru care este nevoie de o autorizaţie anume emisă de Garda de Mediu.

Cutii cu medicamente, fiole pline cu lichid de culoare roşu închis, fiole pe eticheta cărora scrie ”Nanoclor” şi Chlorid 200 au fost găsite în curtea depozitului din strada Mimiu, unde se află hala care a luat foc duminică, 11 noiembrie, la ora 16.00.

De atunci, aproape o sută de pompieri care au făcut cu rândul încearcă să stingă focul care arde, mocnit acum, de aproape 48 de ore. Au mai rămas doar câteva focare în hala, dar pompierii acţionează doar din exterior, pentru că se tem ca depozitul să nu cadă peste ei, afectat fiind de flăcări.

Potrivit Biroului de Presă al ISU Prahova, până acum pompierii nu au intrat în interiorul acestei clădiri, motiv pentru care nimeni nu ştie exact ce s-a aflat în interior la momentul izbucnirii incendiului. Se vorbeşte oficial doar despre mase plastice şi ”alte deşeuri”, dar nimeni nu a spus dacă acele recipiente din interiorul halei au fost sau nu pline cu reziduuri medicale similare celor existente în curte.

Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti, a declarat că depozitul de mase plastice din strada Mimiu nu avea autorizaţie de funcţionare de la Primărie. De altfel nici Garda de Mediu Prahova nu ştia de existenţa vreunui depozit la acea adresă şi nici ISU Prahova.

Dobre a precizat şi că a aflat că ”acum zece ani de zile, nu exact pe locaţia aceea, dar într-o zonă adiacentă, a fost emisă autorizaţie de mediu pentru deşeuri periculoase”. Acesta a adăugat că a solicitat încă de ieri reprezentanţilor de la Agenţia de Mediu să afle dacă acea autorizaţie mai este funcţională şi, dacă nu, cum s-a închis acea autorizaţie.

Hala care arde de aproape 48 de ore se află în curtea societăţii ICIM Urban, administrată până în anul 2012 de actualul ministrul a Mediului de Afaceri, Radu Ştefan Oprea.

Autorităţile competente să facă o ancetă în acest caz, adică Poliţia Prahova prin Serviciul de Arme, muniţii şi substanţe periculoase, Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi ISU, aşteaptă ca pompierii să stingă şi ultimul focar din interiorul halei pentru a putea să facă cercetări la faţa locului.

Prefectura Prahova a emis un comunicat de presă prin care anunţat că în urma măsurătorilor făcute nu au fost ”depăşite valorile limită admise la indicatorii analizaţi în aer”, cu alte cuvinte fumul negru provenit de la incendiul din cartierul Mimiu nu a fost toxic.

Preventiv, însă, autorităţile i-au avertizat pe cei care locuiesc în Sudul Ploieştiului să rămână în case cu geamurile şi ferestrele închise şi să evite pe cât posibil strada Mimiu pentru a nu intra în contact cu fumul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările