Ploieşti

articolul anterior articolul urmator

Doar 20% din dozele de vaccin antigripal solicitate au ajuns în Prahova

0
16 Dec 2013 16:20:14
Autor: Dana Mihai
Doar 20% din necesarul de vaccinuri este acoperit în Prahova. FOTO Adevărul
Doar 20% din necesarul de vaccinuri este acoperit în Prahova. FOTO Adevărul

Ministerul Sănătăţii a trimis în Prahova 26.000 de doze de vaccin antigripal, cam 20% din necesarul solicitat de spitale şi medicii de familie din judeţ

110.000 de doze este necesarul solicitat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova Ministerului Sănătăţii pentru a putea acoperi cererile de ser antigripal din judeţ. Ministerul a livrat, însă, doar o tranşă din vaccin, şi aceasta împărţită în două loturi, unul de 21.000 de doze şi o a doua, livrată abia săptămâna trecută, de încă 5.000 de doze.

Dozele de vaccin au fost distribuie în spitale şi parţial la medicii de familie. Abia după ce am primit şi restul de 5.000 de vaccinuri, plus ce mai am aveam noi rezerve, putem spune că am acoperit cam 20% din necesar“, ne-a spus Dan Decebal, purtătorul de cuvânt al DSP Prahova.

De vaccin antigripal gratuit beneficiază copiii, bătrânii şi bolnavii cronic, dar şi angajaţii spitalelor, necesarul din Prahova pentru a putea acoperi toate aceste categorii fiind de 110.000 de doze.

Şi, deşi vaccinarea ar fi trebuit să înceapă pe 1 noiembrie, nu există informaţii dacă va fi livrat şi restul de doze. „Este probabil să mai primim vaccinuri, dar nu ştim nimic sigur, nu ni s-a spus nimic concret de la minister“, ne-a mai spus Dan Decebal.

Pacienţii care nu au mai putut să aştepte şi-au procurat singuri serul antigripal. În farmacii, o doză de vaccin are preţuri care pornesc de la 30 de lei.

În mod normal, programul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii vizează, anual, peste un milion de români.

Alte articole recomandate pe aceeaşi temă

Cele mai importante informaţii despre vaccinuri, oferite de conf. dr. Monica Luminos

Vaccinul antigripal românesc vine prea târziu

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările